Elvis Presley’nin hayatını konu alacak filmin başrol oyuncusu belli oldu

Filmin yönetmenliğini Baz Luhrmann üstleniyor

Presley'i Austin Butler canlandıracak (AP) 

Baz Luhrmann’ın Elvis Presley’nin hayatını konu alacak filminde Presley’i Austin Butler canlandıracak.

The Dead Don’t Die, The Carrie Diaries ve Quentin Tarantino’nun yönettiği Once Upon a Time in Hollywood gibi filmlerde oynayan Butler’ın Presley rolünü kazandığı, pazartesi günü Deadline dergisinde duyuruldu.

Başrol oyuncusunu seçme sürecinin çekişmeli geçtiği düşünülüyor. Söz konusu rolün talipleri arasında Ansel Elgort, Harry Styles ve Miles Teller gibi oyuncuların da adı geçiyordu. 

Deadline’a konuşan Luhrmann, “Şunu biliyorum ki oyuncu seçimi doğru olmazsa bu filmi yapamam. Presley’nin doğal hareketlerini, eşsiz yıldızın ses kalitesini ve sanatçının içsel kırılganlığını yansıtabilecek bir oyuncuyu etraflıca araştırdık. Oyuncu seçim sürecinde bu kadar çok yetenekle karşılaşmak benim için onurdu” ifadelerini kullandı. 

Luhrmann, Butler’ı ilk kez Broadway’deki The Iceman Cometh oyunuyla tanıdığını ve “geniş ekran testleri, müzik ve performans atölyeleriyle” Presley’i canlandırması için Butler’ı seçtiğini belirtti.

Yönetmen, Butler’ın rolü kazandığını Instagram hesabında Presley ve Butler’ın fotoğraflarını yan yana paylaşarak doğruladı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

➡️

Baz Luhrmann (@bazluhrmann)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Austin Butler’ın kız arkadaşı Vanessa Hudgens da duyuruyu kendi Instagram hesabında kutladı.

Butler daha önce Jim Jarmush’un The Dead Don’t Die filminde Jack karakterini canlandırmıştı. The Carrie Diaries filminde Sebastian Kydd’i oynayan Butler, Once Upon a Time in Hollywood filminde de Charles “Tex” Waston karakterini canlandırıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU