Johnny Depp ve Amber Heard davasının kağıt bileklikleri 5 bin dolara satılıyor

Bir satıcı "Bu, ünlü kültürü tarihinin bir parçası" diye yazdı

Davada gündeme gelen iddialar nedeniyle hem Johnny Depp'in hem de Amber Heard'ün kariyeri ciddi biçimde hasar aldı (AP)

ABD'nin Virginia eyaletindeki Fairfax County'de görülen Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki iftira davasına katılan bazı izleyiciler şimdi kağıt bilekliklerini internette satıyor.

Fairfax County adliyesindeki şerifler, kamuoyunda büyük bir yer kaplayan ve özellikle çok sayıda coşkulu Depp hayranının ilgisini çeken davada kalabalığı kontrol etme önlemi olarak bileklik dağıtmıştı.

Adliyeye kabul edilen birkaç kişi artık bu tek kullanımlık, renk kodlu ve giriş tarihleriyle damgalanmış kağıt bileklikleri eBay gibi açık artırma internet sitelerinde 5 bin doları bulan yüksek meblağlara satıyor.

Duruşmanın 20. gününe özel mavi bilekliğinin açık artırmasına 4 bin 999 dolardan başlayan bir satıcı, "Bu, ünlü kültürü tarihinin bir parçası" diye yazdı. Satıcı bilekliğin durumunu ayrıntılı olarak anlatarak devam etti:

Bileğimden çıkarabilmem için bileklik kesildi, yapıştırıcı veya bant kullanmadan tekrar takamazsınız. Ama çerçeveletmenin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bu haber yazıldığı sırada kimse ürüne herhangi bir teklif yapmamıştı. 

Duruşmanın 16. gününden kalma beyaz bir bilekliğeyse şimdiden 6 kişi teklif verdi. Söz konusu ürünün satıcısı, bileklik hakkında şunları yazdı:

Satıcı, Depp-Heard davasını canlı olarak izlemek için bir izleyici koltuğu kapmak amacıyla mahkeme binasının dışında bekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean) oyuncusu, eski partneri Amber Heard'e 2018'de Washington Post'ta kaleme aldığı aile içi şiddetle ilgili köşe yazısında Depp'in istismarına uğradığını ima ettiği iddiasıyla dava açmıştı. Heard ise karşı dava açmış ve hakaret iddialarıyla ilgili jüri duruşması bu hafta (2 Haziran) çoğunlukla Depp'in lehine kararla sonuçlanmıştı.

Jüri, Heard'ün üç suçlamada da Depp'e iftira attığına ve aktöre zararları karşılamak üzere 10 milyon dolar tazminat ve 5 milyon dolar cezai tazminat ödenmesine karar verdi. Heard zararlarını karşılamak üzere tazminat olarak 2 milyon dolar kazandı fakat aktrise cezai tazminat verilmedi.

Mahkeme salonu bilekliklerinin bir film hatırası olarak yeniden satılmasını ilk kez TMZ haberleştirmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU