Nijerya'da Türk gemisine saldırı: 10 gemici kaçırıldı

Kadıoğlu Denizcilik Genel Müdürü Numan Paksoy: Korsanlar büyük olasılıkla para isteyecek, Dışişleri Bakanlığı devrede

Fotoğraf: Marine Traffic 

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 18 Türk'ün bulunduğu Türkiye bandıralı Paksoy I isimli gemiye saldırdı. 

Anadolu Ajansı (AA) geminin mürettebatı arasında bulunan 10 kişinin kaçırıldığını duyurdu.

Kadıoğlu Denizcilik Genel Müdürü Numan Paksoy da AA'nın haberini doğruladı. 

Independent Türkçe'ye konuşan Paksoy, kaçırılan gemi ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın devrede olduğunu söyledi:

Olay anında yaralanma olmadı. Diğer kalan 8 arkadaşımızda herhangi bir sorun yok. Kaçırılan 10 kişilik Türk mürettebatın nerede olduğu ile ilgili şu an kesinleşmiş bir bilgi yok. Nijerya tarafında olduklarını tahmin ediyoruz. Nijerya'daki resmi makamlara mesaj ilettik ancak dönüş olmadı. Bir talep olup olmayacağına dair gelişmeleri bekliyoruz. Gemi kuru yük gemisi. Kaçırılma ile ilgili korsanların büyük ihtimalle para talebi olacağını düşünüyorum. Daha önce başımıza böyle bir olay gelmedi ama başka gemilerin karşılaştığı olaylarda böyle olduğunu görüyoruz.    

Türkiye bandıralı Paksoy-I isimli gemideki mürettebatın kimlikleriyle ilgili henüz bilgi paylaşılmadı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Nijerya açıklarında silahlı kişiler tarafından kaçırılan Türk vatandaşlarının serbest bırakılması için Nijerya ve Gana makamları nezdinde girişimlerde bulunulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeye yer verildi:

Korsanların terk ettikleri gemi Gana'daki Tema Limanına çekilmiş olup, kaçırılan vatandaşlarımızın serbest bırakılmalarını teminen Nijerya ve Gana makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Konu Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca yakından takip edilmektedir.

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 18 Türk'ün bulunduğu bir gemiye saldırarak, 10 gemiciyi kaçırmıştı.

Gemi Kamerun'dan Fildişi'ne gidiyordu

Geminin sahibi Kadıoğlu Denizcilik, yaptığı açıklamada geminin Kamerun'un Doula Limanı'ndan Fildişi Sahili Abidjan Limanı'na gittiğini belirtti.

 

paksoy.JPG
Görsel: Marine Traffic

 

Korsanların gemideki iletişim ve seyir cihazlarına zarar verdiği belirtiliyor. 

Kuzey Denizi'nde kargo gemisiyle gerilim yaşamıştı

Paksoy I gemisi 16 Kasım 2018'de Kuzey Denizi'nde Hollanda’dan İspanya ve Rusya’ya giderken Almanya’nın Borkum Adaları’nın kuzey batısında bir gemiyle çatışmış, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken gemilerde ciddi hasar meydana gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU