Sudanlılar bir sivilin öldürülmesinin ardından yeniden sokaklarda

Hafta sonu bir göstericinin güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini protesto eden bir grup, "sivil yönetim" sloganı attı

Gösteri sırasında birçok kişinin Sudan bayrağı taşıdığı görüldü / Fotoğraf: AFP

15 Temmuz'da Sudan’ın başkenti Hartum’da yüzlerce kişi, 14 Temmuz  Pazar günü Hızlı Destek Kuvvetleri’nin müdahalesi sonucu bir göstericinin hayatını kaybetmesini protesto etmek için gösteri düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hartum’un doğusundaki Buri Caddesi’nde toplanarak Sudan bayrağı açan ve devrim sloganları atan protestocuların etrafı çevik kuvvet tarafından kuşatıldı.

Pazar günü Hartum’un güney doğusundaki Sennar eyaletinin Suki kentinde Hızlı Destek Kuvvetleri’nin şehirden çıkmasını talep eden protestolar sırasında meydana gelen çatışmalarda bir kişi ölmüştü. İddialar, söz konusu şahsın Hızlı Destek Kuvvetleri tarafından açılan ateş sonucu öldüğü yönünde.

Dün erken saatlerde Suki’deki şiddet olayları nedeniyle gerçekleştirilen bir diğer protestoya da yaklaşık 200 kişi katıldı. Gösteride "sivil yönetim" sloganı atıldı. Çevik kuvvet güçleri, göz yaşartıcı gaz kullanarak göstericileri dağıttı.

Protesto liderleri ve ordu generalleri bu ayın başlarında güç paylaşımı konusunda yapılan anlaşmanın tamamlanması için çalışıyorlar. Ancak söz konusu görüşmeler son birkaç gündür protesto liderlerinin talebi üzerine iki kez ertelendi. Taraflar arasındaki müzakerelerin bu akşam yapılması bekleniyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Büşra Abay

DAHA FAZLA HABER OKU