Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan AB'nin Türkiye ile ilgili yaptırım kararı yorumu: Bunlar basit şeyler, bizi etkilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kuzey Makedonya'da AB'nin Türkiye ile ilgili yaptırım kararı ile ilgili konuştu: Rum kesimi arkasına AB'yi almasın

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya ziyaretinin ikinci gününde mevkidaşı Nikola Dimitrov ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararıyla ilgili konuştu, söz konusu yaptırımları 'basit' olarak tanımladı:

Çok da ciddiye almaya gerek yok. Bankaya tavsiye vermesi AB'nin başka bir çelişkisi. AB'nin bize ihtiyacı var. Aldıkları kararların uygulanmasının da mümkün olmadığını kendileri de biliyor. Rum kesimini tatmin etmek için kıytırıktan kararlar almak durumda kaldılar. Sorun Kıbrıs Türk halklarının ada etrafındaki haklarının garanti altına alınmamasıdır.

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin AB'yi arkasına almaması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye'ye yönelik böyle kararlar alırsanız faaliyetlerimizi artıracağız. Doğu Akdeniz'de üç gemimiz var, dördüncü gemiyi de göndereceğiz. Rum kesimi de AB'yi arkasına almasın. Rum kesimini muhatabı KKTC'dir. Bir an önce akıllarını başlarına alsınlar" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemi almasının ardından gerilen Ankara-Washington hattındaki gerilim ile ilgili de konuştu:

Türkiye'ye yönelik böyle kararlar alırsanız faaliyetlerimizi artıracağız. Doğu Akdeniz'de üç gemimiz var, dördüncü gemiyi de göndereceğiz. Rum kesimi de AB'yi arkasına almasın. Rum kesimini muhatabı KKTC'dir. Bir an önce akıllarını başlarına alsınlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU