Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hedef alınca CHP ve İYİ Partililer programı terk etti

CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet: Bu nefret dili ülkemize hiçbir şey kazandırmaz

Fotoğraf: Twitter/demirdenizchp

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Havalimanı’nda vatandaşlarla buluştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmanın bir kısmında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı:

O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi saat 23.15 civarı ve tankların arasından Sayın Bay Kemal gelip Bakırköy'e geçti. Bakırköy Belediyesinde kendi ifadesiyle 'Gidebilecek bir otel bulamadığım için oraya gittim.' dedi.

Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşması aynı sırada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen demokrasi nöbetinde de canlı olarak yayınlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz’in de katıldığı programda Erdoğan’ın sözleri tepki çekti.

CHP ve İYİ Partililer, programı terk etti.

“Bu nefret dili ülkemize hiçbir şey kazandırmaz”

CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet, daha sonra yaptığı açıklamada da şunları kaydetti:

İsminin içerisinde Milli Birlik barındıran ve demokrasi uğruna yüzlerce insanımızın şehit olduğu 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin 3. yılında, Demokrasi ve Milli Birlik Gününde yeni sistemin Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları milli birlik şuuruna aykırı hareket ederek gerçekten özlemini duyduğumuz beraberliği baltalamıştır. 251 şehit verdiğimiz 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu meydanlarda toplanan insanlara yuhalatması sadece bizlere değil, en başta şehitlerimize saygısızlık, ruhlarına hakarettir.

Bu ülkenin temel taşlarını, Cumhuriyeti, demokrasiyi ve parlamenter sistemi korumak isterken canlarını veren, şehit olan insanlarımızı anmak için İzmit'te katıldığımız 15 Temmuz programında hiç kimsenin bu saydığımız değerlere saldırmasını asla kabul edemeyiz. Bizim istediğimiz ve arzu ettiğimiz tüm insanlarımızı kapsayan Milli Birlik'tir. Kimsenin kendi birliğini kurarak insanları manipüle etmesine ve vatandaşlarımızı kışkırtmasına da müsaade etmeyiz. Bu nefret dili ve ayrıştırıcı üslup ülkemize hiçbir şey kazandırmaz.

İnsanları birbirine kırdırmaya çalışanların 15 Temmuz'u şehitleri anma değil de siyasi şova dönüştürenlerin karşısındayız. Her şeye rağmen biz gülen yüzümüzle, uzlaşı ve sevgi dilimizle tüm yurttaşlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz. Varsın 15 Temmuz törenlerini terk etti desinler ama kesinlikle milli birliğimizi bozan, bu ülkenin temeline dinamit koyanlarla iş birliği yaptı demesinler. Bir kez daha 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazi olanlara saygılarımı sunuyorum. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU