İstanbul Valiliği'nden, Bebek sahilindeki görüntülere ilişkin açıklama

Yapılan açıklamada, sözkonusu şahısların "halka açık alanda alenen hayasızca hakarette bulunduklarının tespit edildiği ve güvenlik güçleri tarafından yakalandığı kaydedildi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Valiliği, sosyal medyada yayınlanan İstanbul Bebek sahilindeki görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Ö.K ve C.M.T  adlı şahısların "halka açık alanda alenen hayasızca hakarette bulunduklarının tespit edildiği ve güvenlik güçleri tarafından yakalandığı belirtildi.

Şahıslar hakkında “Hayasızca Hareket” suçundan adli soruşturma başlatıldığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

Yapılan incelemede, şüpheli Ö.K.’nın aralarında ‘Uyuşturucu kullanmak,  çocuk istismarı, görevli memura mukavemet’ gibi suçlardan 11; Şüpheli C.M.T.’nın ise ‘Hayasızca Hareket, Kasten Yaralama’ suçlarından 8 kaydı bulunduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bir tutuklama

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünden alınan rapor doğrultusunda C.M.T. adlı kadının kendisini beden ve ruh bakımından savunamayacak durumda olduğuna ilişkin kuvvetli şüphe bulunduğu aktarıldı.

Bu nedenle erkek şüpheli Ö.K. hakkında "cinsel saldırı ve hayasızca hareketler" suçlarından soruşturma yapıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, şüphelinin tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği kaydedildi.

Hakimliğe sevk edilen şüpheli Ö.K. üzerine atılı suçlardan tutuklandı.

Açıklamada, C.M.T. hakkında da "hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan soruşturma başlatıldığı, ilgili kanun kapsamında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözlem altına alınması hususunda Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden karar talep edildiği vurgulandı.

Kadın şüpheli C.M.T. savcılığın talebi üzerine hastanede gözlem altına alındı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU