Avrupa’nın en iyi 10 hayvanat bahçesi

Hayvanat bahçeleri dünyanın çeşitli bölgelerinden gezginlerin yaptıkları yorumlara göre verilen ödüller sonucu belirlendi

Prag Hayvanat Bahçesi (Tripadvisor)

Tripadvisor, Gezginlerin Seçimi 2019 Ödülleri sonuçlarına göre Avrupa’daki en iyi hayvanat bahçelerini sıraladı. Önümüzdeki haftalarda Avrupa’ya seyahat etmeyi planlayanlar gitmeden önce bu listeye göz atmak isteyebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna göre Avrupa’nın en iyi hayvanat bahçesi İspanya Tenerife’de bulunan Loro Parque. İlk 10’da İspanya’dan üç hayvanat bahçesi daha bulunuyor.

Diğer yandan listede yer alan ve bu yaz ziyaret edebileceğiniz, sıçrayan, sürünen ve gezinen hayvanların bulunduğu hayvanat bahçelerinin bazıları da İngiltere’de bulunuyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden gezginlerin yaptıkları yorumlara göre verilen ödüller, 2014’te İngiltere’nin diğer Avrupa ülkelerine göre daha fazla hayranlık uyandıran hayvanat bahçelerine ev sahipliği yaptığını gösteriyor.   

 

 

Chester, Colchester ve Paignton Hayvanat Bahçeleri Tripadvisor’ın ilk 10 listesinde yer alırken dünya çapında yapılan anketlere göre ilk 25’te de İngiltere’den 3 hayvanat bahçesi bulunuyor. Buna göre İngiltere ilk 25’e soktuğu üç hayvanat bahçesiyle ABD’den sadece 9 puan geride kalarak listenin ikinci sırasına oturdu.

Tripadvisor’ın listesine göre Chester hayvanat bahçesi Avrupa’da ikinci, dünyadaysa 6. sıraya yerleşti. Chester Hayvanat Bahçesi’nin Yönetim Müdürü Jamie Christon yardımlarla kurulan hayvanat bahçesini ziyaret edenlere burayı koruma çalışmalarına verdikleri destekten ötürü teşekkür etmeden önce “Kesinlikle çok sevindik” ifadelerini kullandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/europe

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU