Beşiktaş Başkanı Çebi: 200 milyon liralık vergi borçlarını 16 milyon liraya indirdik, git-gel Ankara, yalvardık yakardık

"Cumhurbaşkanımızdan kredilerin yapılandırılmasını talep ettiğimde 'Ahmet nereye kadar' dedi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi , kulübün 2021 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısına katılarak bir konuşma yaptı / Fotoğraf: AA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen 2021 yılı olağan idari ve mali genel kurulunda konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Arkadaşlarım sosyal medyadaki troller yüzünden görev yapmak istemiyor"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kongre üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Benimle bu yola baş koyan arkadaşlarımı ayakta alkışlamak istiyorum. Bu arkadaşlarımla yola devam edeceğim. Sadece görevleri farklı olacak. Arkadaşlarım sosyal medyadaki troller yüzünden görev yapmak istemiyor, artık susun

"Denetim Kurulu kasadaki 600 milyonu yok sayıyor"

Denetim Kurulu'nun kulübün borcunun 4.9 milyar lira olduğunu kaydettiği anacak borcun 4.3 milyar lira olduğunu söyleyen Çebi, "Kasadaki 600 milyon lira yok sayılıyor. Denetim Kurulu bunu neden yapıyor anlamıyorum. Şekerbank'taki hisseleri alıyoruz. Size bu müjdeyi vermek istiyorum, borç ödendi" dedi.

"Pandemi döneminde her yıl beş yüz milyon lira kaybettik"

Yönetime geldiğinde öncelikli hedeflerinin gelir ve giderleri dengelemek olduğunu söylediğini hatırlatan Başkan Çebi, "Gelirimiz bir milyar sekiz yüz yirmi iki milyon lira, giderimiz bir milyar sekiz yüz elli dokuz milyon lira. Eksi otuz yedi milyon lira da kurdan kaynaklandı, yoksa o da tamamdı" dedi.

Pandemi döneminde her yıl beş yüz milyon lira para kaybettiklerini belirten Çebi, "Virüsü ben mi getirdim? İki yılda bir milyar lira. Ekleyin artı bir milyar lira yazar. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma bu nedenle teşekkür borçluyum. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

"Yüzde biri bile geçmeyenlerle uğraşmaya devam edeceğim"

Kendisine "Ne olur başkanım aday olun" diyen kişinin şimdi kendisine ateşli şekilde muhaliflik yaptığını ifade eden Ahmet Nur Çebi, "Yanlış bir insan olmadığımı bilmediği halde yapıyor. Sırf muhalefet yapmak için yapıyor. Birlik ve beraberlik varsa ben varım. Yüzde biri bile geçmeyenlerle uğraşmaya devam edeceğim" dedi.

"Abdullah Avcı enerjisinin bittiğini söyledi"

Teknik Direktör Abdulah Avcı'nın gönderilmesi hakkında da konuşan Çebi, şunları söyledi:

Abdullah Avcı'ya 29 milyon lira ödenecekken diğer hocalara 31 milyon lira vermişim. 2 milyon lira zarar vermişim. Abdullah hocanın yerine getirdiğimiz hocayla elde ettiğimiz başarılardan gelen para 30 milyon euro. Abdullah Avcı enerjisinin bittiğini söyledi. 'O zaman seni yolcu edelim' dedik, 'hayır' dedi. Enerjisi bitmiş bir hocayı eksi iki milyon lira zarar yazacak diye o görevde tutmam. Başkanlık budur, cesaret işidir

"Beşiktaş'a zarar veriyorsunuz"

Kadro dışı bırakılan oyuncuların kendi dönemlerinde alınmadığını söyleyen Çebi, "Bunların nasıl alındığını biliyorsunuz. Gelen hocalar bu oyuncuların takıma yaramadığını teyit etti. Bu oyuncuların karşılığı altmış milyon euro. Bunun hesabını o gün soracaktınız, bugün değil. Zamanlamanız yanlış, Beşiktaş'a zarar veriyorsunuz" şeklinde konuştu.

"Git, gel Ankara… Yalvardık, yakardık"

Kulübün 200 milyon liralık vergi borçlarını 16 milyon liraya indirdiklerini söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Git,gel Ankara. Yalvardık, yakardık. Allah yapanlardan da razı olsun. Çoğu da Beşiktaşlı dostlarımızdı. Diğerleri de yapıldı ama bizi hakikaten sevdiler ve gereğini yaptılar" diye konuştu.

"Dört tane kupa aldık, yakıştıramadılar bize"

Çebi, "Dört tane kupa aldık, yakıştıramadılar bize. Tabii ki başarı oyuncuların ama bunların ücretlerini tıkır tıkır ödeyen bir yönetim var. Avrupa'da başarısız olduk, kabul edeceğiz. Şanssızlıklar, sakatlıklar yaşadık" diyen Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

KPMG raporunu yaptık şaşırdılar. Mahkemeye veremez dediler. Ben Beşiktaş başkanıyım. Cumhuriyet Başsavcısı değilim. Gerekli yerlere dosyaları verdik. İşinize geleni duyup gelmeyeni duymamazlık yapamazsınız. Dosya SPK'da inceleniyor. Ayrıca İçişleri Bakanlığı da raporu inceliyor. 20 tane dava açtık diyoruz 'Ne yaptınız' diyor

"Beşiktaş'ın kıymetini bilmeyeni ben hiç bilmem"

Borcu azaltmak için giderleri azaltmak, bunun için de futbol takımının maliyetini düşürmek zorunda olduklarını kaydeden Ahmet Nur Çebi, "Altyapıdan çocukları A takıma kazandırmalıyız. Geldiğimiz günden beri oynattığımız genç oyuncularımızın gelişimlerini biliyorsunuz. Genç oyuncularımız çok iyi geliyor. Fırat Fidan'a teşekkür ediyorum. Altyapıda pırlanta gibi çocuklarımız var. İki yıldan beri hem ekiyor hem biçiyoruz. Genç oyuncularımız sözleşme imzalar. Beşiktaş'ın kıymetini bilmeyeni ben hiç bilmem" dedi.

"Biz aç kalırız ama kulübe hakaret ettirmem"

Token konusunda sürecin daha iyisini bulmak için uzadığını ve  işi engelleyenin Mesut Urgancılar'mış gibi bir imaj yaratıldığını belirten Beşiktaş Başkanı,  "Bu işin altına imza atacak kişi Başkan Ahmet Nur Çebi'dir. Taraftarlarımızın zarar etmeyeceği yasa ve mevzuatlara uygun bir düzende bu işi yapmak istiyorum. Biz aç kalırız ama kulübe hakaret ettirmem. Bana güvenin" diye konuştu.

"Kazanırsa kasada yüz milyon lira bulacak"

Fuat Çimen'in seçilmesi halinde yanlarında olacağını söyleyen ve  Fuat Çimen'e ve ekibine aday oldukları için teşekkür eden Çebi, "Biz göreve geldiğimizde birçok icra dosyası vardı. Kasada yüz lira yoktu. Fuat Çimen kazanırsa kasada yüz milyon lira bulacak. Fuat Çimen de kazanamazsa tokendan getireceğini iddia ettiği yüz otuz beş milyon doları getirsin" şeklinde konuştu.

"Spor yasası bizi terbiye etmek için yapıldı"

Spor yasasının kulüpleri terbiye etmek için yapıldığını ifade eden Ahmet Nur Çebi, "Cumhurbaşkanımızdan kredilerin yapılandırılmasını talep ettiğimde "Ahmet nereye kadar" dedi. "Yasa çıkarın hapis cezası ekleyin" dedik. Ama bir yanlış yapıldı. Geçmişten gelen borçlar için de yeni yönetimler sorumlu tutulursa kimse altından kalkamaz. Yasanın yüzde doksanı doğru. Başka türlü bu kulüpleri kurtaramayız" dedi.

"Beşiktaşlıyım ve kimliğimde Trabzon yazıyor"

Yıldırım Demirören'in yüz milyon lira alacağı konusunda anlaştıklarını söyleyen ve "Bunu nasıl düşünürseniz düşünün" ifadesini kullanan Çebi, "Beşiktaşlıyım ve kimliğimde Trabzon yazıyor. Bir Allah'ın kulu gelsin de ikisinden birini elimden alsın. Ben Anadolu çocuğuyum, Karabük'te büyüdüm. Trabzon'u çok az gördüm. Trabzon insanıyla tabiatıyla güzel bir memlekettir. Beşiktaş her yerde vardır" şeklinde konuştu.

"Herkes hesabını verip gidecek"

Fikret Orman'ı kendi yönetiminin disiplin kuruluna gönderdiğini söyleyen Başkan Çebi, Disiplin kurulundan cevap, görev icabı bunlar olabilir. O zaman yarın düzgün bir disiplin kurulu seçeceksiniz. Herkes hesabını verip gidecek. Kurulları adres gösteren bir başkan olmak istemiyorum, doğrusunu siz bulun" dedi.

"Öbür dünyada hesap vereceğim"

Herkesin yasal haklarını sonuna kadar kullanabilmeleri için yardımcı olmaları gerektiğini söyleyen Çebi, "Zaten davada haklıysak istinafa göndermemekle karşı tarafa şu kozu veriyorsunuz, "İstinafa gidilseydi bu böyle sonuçlanmazdı". Ben böyle bir şey yapmam, öbür dünyada hesap vereceğim. Herkes mücadelesini verir, dava kazanılırsa takip ederiz. Yetmiş milyon borçlanabilir kararı bu genel kuruldan geçmiş" diye konuştu.

"Hakemlerin tamamı gitsin dedik"

Hakemlerle ilgili mücadele verdiğini ancak eksik kalmış olabileceklerini ifade eden Ahmet Nur Çebi, "Hakemleri kamuoyu önünde incitme halinde, hissiyatla bize zarar verebilir diye düşündüm. ‘Hakemlerin tamamı gitsin' dedik. ‘Kurullar ve hakemler gitsin' diyoruz. Seneye bu hakemler yine sahada olurlarsa sabahtan akşama kadar tepki göstereceğim" şeklinde konuştu.

"El açtıysam Beşiktaş taraftarına açtım"

Bırakmam Seni kampanyası hakkındaki eleştirilere yanıt veren Çebi, şöyle konuştu:

Bu kampanya el açma değildi. El açtıysam Beşiktaş taraftarına açtım, ayıp değil ki. O kampanya zor bir dönemde manevi bir destek oldu. İş insanları amatör branşlara destek versinler. Altyapıda doğru strateji uyguluyoruz. Bu konuda bize güvenin. Alacaklılardan seksen milyon lira sildirdik. Demirören'den yüz milyon lira sildirdik. Kampanyadan gelir elde ettik

"Tasarruf yaparak borçlardan kurtulacağız"

"Bu kulübe Boyko'lar, Aras Özbiliz'ler geldi. Bunlara ödenen ücretler konusunda ağzımızı açmadık, hepimiz suçluyuz. Kadro dışı kalan oyunculara verilen altmış milyon euro ile menajeriyle para isteyen oyunculara verilen toplam para seksen milyon euro. Biz bu sebeple bu haldeyiz" diyen Çebi,  genç ve parlatılabilecek oyuncularla yollarına devam edeceklerini söyleyerek, "Tasarruf yaparak borçlardan kurtulacağız. Sponsorluklarda yüzde altmışa yakın artış göreceksiniz. Sırtımızda büyük futbolcu mirası bırakıldı. Ancak önümüzdeki sezon kendimize ait bir takım yapabileceğiz" dedi.

"Mustafa Kemal Atatürk'ün evladıyım"

UEFA'nın pandemi döneminde oyunculara para ödettirdiğini ve Vodafone Park'ın iskanının büyük bedeller ödenerek alındığını belirten Çebi, "Bu çalışmalar yöneticilerimizin çabalarıyla oldu. NBA'e oyuncu transfer ettik. Kim bunlar denilen çocukları dünya markası yaptık. Çünkü emek verdik ve inandık" dedi.

"Ben, Mustafa Kemal Atatürk'ün evladıyım" diyen Çebi, Anıtkabir'e gidemediğimiz için çok üzgünüm. Seçildikten sonra ilk gittiğim yer Anıtkabir'di. O olmasaydı hiçbirimiz bu sandalyelerde oturamazdık" şeklinde konuştu.

Ayrıca konuşması öncesinde yönetim kurulu üyelerini alkışlatan Çebi, yarınki seçimde karşısında rakip olarak yer alan Fuat Çimen'le bir araya gelerek başarı diledi.

Yönetim ibra edildi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, 2021 yılı için idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi. Çebi ile yönetiminin idari yönden ibrasına 79 kişi ret oyu kullanırken, mali yönden ise 59 kişi bu şekilde oy verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU