Britanyalı parlamenterin oğlu, Ukrayna'da Rus zırhlı aracını imha emrini verirken görüntülendi

Bu saldırıda 8 Rus askerinin öldürüldüğü bildirildi

Çatışmada askerlere saldırı emrini Ben Grant verdi (Reuters)

Birleşik Krallık'ta Muhafazakar Parti'ye üye bir parlamenterin oğlunun Ukrayna savaşında katıldığı askeri birlik, Rus ordusuna ait bir zırhlı aracı imha etti.

Kent Kontluğu'ndaki Maidstone ve The Weald kasabalarını temsil eden Helen Grant'in oğlu Ben Grant, Ukrayna'da ABD'li, Kanadalı ve Britanyalı askerlerin yer aldığı bir gönüllü taburda Rus ordusuna karşı savaşıyor.

Perşembe günü Ukrayna'nın kuzeydoğusunda düzenlenen ve 15 saat süren bir operasyona ait görüntülerde 30 yaşındaki Grant'in, yanındaki askerlere saldırı için emir verdiği görülüyor.

Kraliyet Deniz Piyadeleri'nde 5 yıl boyunca komando olarak görev yapan Grant'in işaretinin ardından harekete geçen askerler, ağaçlık alandan ilerlemeye başlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoyu kaydeden askerle yanındaki silah arkadaşı, RGW-90 HH model tank savarlarını hazır hale getirdikten sonra ağaçlık alandan çıkarak Rus zırhlı aracını hedef alıyor.

Kayıtta, askerlerden birinin arkadaşına "Hadi ateş et" dedikten sonra birkaç saniye beklediği fakat arkadaşının silahının çalışmaması üzerine de BTR-80 model Rus zırhlı aracına ateş ettiği görülüyor.

Daha sonra askerler hızla ormanlık alana dönerken, arkadan makineli tüfek sesleri duyuluyor ve savaşçılardan biri "Geri çekilin" diye bağırıyor.

Drone'la kaydedilen ayrı bir videodaysa zırhlı aracın imha edildiği anlar gösteriliyor.

INews'ün aktardığına göre düzenlenen saldırıda 8 Rus askeri öldürüldü.
 


13 kişilik gönüllü asker grubunun, operasyonun devamında 14 Ukraynalı askerle birlikte Ruslara ait başka bir noktaya daha saldırı düzenlediği, burada da 30 Rus askerin öldürüldüğü bildirildi.

Grant, Ukrayna'daki gönüllü askerlerin bulunduğu tabura martta katılmıştı.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Guardian'a o dönemde yaptığı açıklamada Grant, Rusların Ukrayna'daki bir evi bombaladığı ve evin içindeki bir çocuğun çığlık attığı görüntüleri izledikten sonra savaşa katılmaya karar verdiğini söylemişti.

Grant, "O an, 'Üç çocuğum var. Onlar benim çocuğum olsa ne yapardım? Gidip savaşırdım' diye düşündüm" ifadelerini kullanmıştı.



Independent Türkçe, INews, Sky News, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU