David Cronenberg, Viggo Mortensen'ın başrole nasıl ikna olduğunu açıkladı: "Onu taciz ettim"

Aktör filmde en başta "polisi" oynamak istemişti

Crimes of the Future, Cannes Film Festivali'nde dakikalarca alkışlandı (Fotoğraflar: AP)

David Cronenberg, yeni filmi Crimes of the Future'da başrolü üstlenmesi için Viggo Mortensen'ı ikna etmek zorunda kaldığını söyledi.

Şiddetin Tarihçesi (A History of Violence), Şark Vaatleri (Eastern Promises), Tehlikeli İlişki (A Dangerous Method) olmak üzere önceki üç filminde de yönetmen Cronenberg'le çalışan 62 yaşındaki aktör, Saul olarak başrolde oynamaya isteksizdi. Saul karakteri, fiziksel acının olmadığı distopik bir gelecekte organları partneri tarafından sökülen bir performans sanatçısı. 

Filmin bu hafta prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde Vanity Fair'e yeni bir röportaj veren Cronenberg, esas rolü üstlenmesi için Mortensen'a baskı yapma sürecini ayrıntılı biçimde anlattı.  

Cronenberg, Mortensen en başta filmdeki "polis" rolünü oynamak istediğini söyleyince ne yaptığını açıkladı:

Onu taciz ettim. Onu fırçaladım. Onu aradım ve ona mesaj attım. Sonunda polis yerine başrolü oynamayı kabul edene kadar ona dırdır ettim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisi de röportajda yer alan Mortensen, Sinek (The Fly) filminin yönetmenin sözlerine karşı çıkmadı. Mortensen "Senaryoyu okudum ve bunun bizim hikayemize dair harika bir film olduğunu düşündüm. Kötü adam falan olmak istiyordum; gizli operasyonu yürüten herif" dedi.

Yine de, projeye başta isteksiz olan Mortensen filmi yapmaya başladıktan sonra olur vermiş.

Aktör, "Sonunda bunu bir oyunculuk alıştırması olarak sevdim çünkü iyi oyunculuğun temeli gerçekten iyi biçimde reaksiyon göstermektir" diye açıkladı.

Bu karakter de bedenine, çevresine olanlara ve partnerinin yaptıklarına, partneriyle birlikte kendi bedenine yaptıklarına tepki veriyor.

Kristen Stewart ve Lea Seydoux'un da rol aldığı film, Cannes'da 6 dakika ayakta alkışlandı. Ancak seyirciler arasındaki başka kişilerin de salondan çıkmasına yol açtı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU