Independent Türkçe gündeme getirmişti… Kılıçdaroğlu, 2 yıldır karanlıkta yaşayan aileyi ziyaret etti

Van'da 2 yıldır elektrikleri kesik aileyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "'Bu memlekette açlık yok' diyenler gelip görsünler. Sarayda açlık yok tabi" dedi. Kılıçdaroğlu, ailenin mağduriyetini en kısa sürede çözeceklerini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 27-29 Mayıs tarihleri arasında Van'da belediye Bbaşkanları ile düzenlediği çalıştay devam ediyor. 

Dün esnaf ziyaretleri ile başlayan ve bugün parti belediye başkanlarının katıldığı toplantı ile devam eden çalıştay yarın sona erecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çalıştayın ikinci gününde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Independent Türkçe'nin gündeme getirdiği elektriği kesilen Atalay ailesini ziyaret etti.

54 bin TL dolaylarındaki borcu ödeyemediği için 2 yıl önce elektrikleri kesilen Atalay ailesi, o süreden beridir karanlıkta yaşıyor. 

Kentteki bir tekstilde çalışan ve 3 çocuk babası olan Mustafa Atalay, maaşının yarısı da icra tarafından kesildiğini söylemişti. 

8 sene önce psikiyatri tedavisi görmeye başlayan Atalay'ın eşi Hangül Atalay'ın, karanlıkta yaşıyor olması hastalığını nüksettirmiş ve çocukların yaşamını olumsuz etkilemişti.
 

(1).jpeg
Fotoğraf: CHP

 

"'Bu memlekette açlık yok' diyenler gelip görsünler"

Atalay ailesinin yaşadığı Bostanici mahallesindeki evi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Hangül Atalay ve çocuklarıyla bir süre sohbet etti. 

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu; "21'inci yüzyılda yaşanan bu tabloyu kimse kabul etmemeli. 'Bu memlekette açlık yok' diyenler gelip görsünler. Sarayda açlık yok tabi. Herkesin bir eli yağda bir balda" diye konuştu.
 

(1).jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

''Türkiye'nin gerçeği bu herkesin görmesini istiyorum''

Kılıçdaroğlu, sözlerine şunları ekledi:

Türkiye'nin gerçekliğiyle karşılaşmak istiyorsan bu evlere bir gir, bu insanlar bir konuş bakayım. Çocukları kucağına al bakayım. Çocukların derdi nedir bir dinle bakayım. Oturuyorsun, hayattan kopmuşsun, gerçeklikten kopmuşsun. Bu ağır geliyor ve içine sindiremiyor. Her türlü hakareti yapıyor. Ne yaparsa yapsın Türkiye'nin gerçeği bu. Bu gerçeği bütün dünyanın ve Türkiye'nin görmesini, bilmesini istiyorum. Yaşanan bu dram sadece Van'a özgü değil. Aynı dram İstanbul'da, Hakkâri'de, Bitlis'te, Mardin'de İzmir'de de var. Bu tür dramlar her yerde var. Dolayısıyla sosyal devletin güçlü olarak ortaya çıkması lazım ve bu dramları sonlandırması lazım. İnşallah bunların tamamı çözülecek. 
 

(2).jpeg
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2 yıldır elektikleri kesik Atalay ailesini ziyaret ederek, mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Ailenin mağduriyetini en kısa sürede çözeceğiz"

Ziyaret çıkışı konuşan Kılıçdaroğlu, ailenin yaşadığı mağduriyete dikkati çekti ve mağduriyetin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

Kılıçdaroğlu; ''Ev sahibinin medyaya yaptığı açıklama üzerine geldik. Durumlarını öğrenmek istedik. Kendisi şu an çalışıyor. Eşi ve çocuklarını gördük. Büyük sıkıntılar var. Mahalle muhtarı ile de görüştük. İl başkanımız da gerekli çalışmayı yapacak. Bu tablo iç açıcı değil. Çocuklarına bakamıyor. Sağlık sorunları da var. Gıda ve elektrik sorunları keza öyle. İl başkanıma ve mahalle muhtarına söyledim bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz" diye konuştu.
 

Mustafa Atalay.jpg
Mustafa Atalay / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Atalay: Çocuklarımın normal şartlarda büyümesini istiyorum

Çalıştığı için Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında evde bulunmayan Mustafa Atalay, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada, iki yıldır yaşadıkları mağduriyetin görünür olmasının aileyi memnun ettiğini söyledi. 

Mustafa Atalay, "Uzun süredir yaşadığımız mağduriyetimiz görünür oldu. Bunun için evinize gelen Partililere teşekkür ederim. Haber yaparak derdimizi anlatmaya yardımcı olan size de teşekkür ederiz.  İnşallah hallolur. Çünkü eşim hasta dışarıya çalışmak için gidemiyorum. İyileşmesini istiyorum. Çocuklarımın da normal şartlarda büyümesini istiyorum" diye konuştu.
 


Ne olmuştu?

Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi'nde abisiyle beraber 7 yıl önce inşaatını tamamladığı iki katlı evin ikinci katına yerleşen Mustafa Atalay ailesinin elektrikleri borcunu ödeyemediği için iki yıl önce kesilmişti.

Daha sonra anksiyete bozukluğu tedavisi gören eşinin tedavisi nedeniyle düzenli olarak yaşamadıkları evlerine ait borçların birikmesi sonucu 2019 yılının sonlarına doğru Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından elektrikleri kesildi.

Kentteki bir tekstilde çalışan ve 3 çocuk babası olan Mustafa Atalay, zar zor geçimlerini yaptıklarını ve bu borcu ödemesinin mümkün olmadığını dile getirmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU