Elon Musk adının sıkça anıldığı Depp-Heard davası hakkında konuştu

Teknoloji girişimcisi iki oyuncuya da iyi dileklerini iletti

Elon Musk, Johnny Depp'i 2020'de kafes dövüşüne davet etmişti (Fotoğraflar: AFP)

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Hollywood yıldızı Johnny Depp'in, eski eşi Amber Heard'e açtığı davada karar aşamasına geçilmesinin ardından açıklama yaptı. 

ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax kentinde görülen ve 11 Nisan'da başlayan davada tüm tanıkların ifadeleri dinlendi ve artık jürinin nihai kararını vermesi bekleniyor. Halihazırda tatilde olan jüri karar vermek üzere görüşmeye salı başlayacak. 

Davada adı sıkça anılan Musk cumartesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda her iki oyuncuya da iyi dileklerini iletti. 

Heard'ün Depp'le evli olduğu sırada onunla birlikte olduğu iddia edilen Musk, "Umarım ikisi de hayatına devam eder" dedi. Ünlü teknoloji girişimcisi, her iki oyuncunun da iyi hissettikleri zaman "olağanüstü" olduğunu söyledi. 

 

 

Musk'ın açıklamasından kısa süre önce, çarşamba günü mahkemede Depp'in, eski menajeri Christian Carinno'ya gönderdiği mesajlar gündeme gelmişti. Mesajlarda aktör, Heard'ün Musk'la ilişki yaşadığını iddia ediyordu. 

Depp'in avukatı Camille Vasquez, Heard'ün tüm dünyaya "şiddet faili" olarak gösterdiği Depp'in hayatını bu asılsız suçlamalarla mahvettiğini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Heard'ün avukatı Benjamin Rottenborn ise Depp'in yaptıklarından ötürü başkalarını suçladığını ve sorumluluk almayı reddettiğini söyledi. Avukat, Heard aktörün parmağını bir baltayla kesseydi bile davayı kazanması gerektiğini belirtti. 

Depp'le 2015 ve 2017 arasında evli olan Heard, Mayıs 2016'da aktör için uzaklaştırma kararı çıkarmıştı. 

58 yaşındaki Depp, 36 yaşındaki eski eşi Heard'e 2018'de The Washington Post'ta yazdığı makale nedeniyle iftira davası açmıştı. Makalede Heard istismara maruz kaldığını öne sürmüştü. 

Söz konusu yazıda Depp'in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard'ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini düşünüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. 

Bununla birlikte Amber Heard'ün fiziksel istismara uğradığı yönündeki iddialarının aksine Depp asıl kurbanın kendisi olduğunu öne sürüyor. Depp ilişkileri boyunca Heard'ün kendisine saldırdığını iddia ediyor.

 

Independent Türkçe, NDTV, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU