Akşener'in istifasını istediği İYİ Partili başkan: Genel başkanımız ısrar ederse istifa edeceğim

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, "Ben AK Parti'li eli yolsuzlukla kirlenmiş bazı bürokratların, belediye başkanının ve il genel meclisinin başkanın kadınları bir obje olarak kullandığını ifade ettim" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, geçtiğimiz günlerde partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, eski Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ortaklarının eşlerini boşayarak sekreterleriyle evlendiklerini, bir ilçe belediye başkanı ve şoförünün ise Yıldız isimli kadını paylaşamadığını öne sürmüştü. İl özel idare başkanının dördüncü veya beşinci eşini aldığını ileri süren Ay, “Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizilerine çok uygun bir partiyle karşı karşıyayız” diyerek tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kadınlara yönelik söylemleri yüzünden Ömer Ay'ın istifasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Genel başkanımızı asla üzmeyeceğim"

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Ömer Ay, katıldığı bir radyo programında partisinden henüz istifa etmediğini ancak Akşener'in ısrarcı olması durumunda görevinden istifa edeceğini açıkladı. Ay, “Henüz istifa etmedim ancak arkadaşlarla istişaremiz devam ediyor. Genel Başkanımız istifamızı istedi. Çok büyük bir mücadele veriyor. Genel başkanımızı asla üzmeyeceğim. Gerekirse istifa edeceğim" diye konuştu.

"Kadınlara yaptığım bir hakaret yok"

Ay şunları kaydetti:

Ben kadınlara hakaret etmiş değilim. Ben erkeklerin birer cinsel obje olarak kullandıklarını anlatmaya çalıştım. Kadınlara yaptığım bir hakaret yok. Ben kadınlarımızı son derece değerli buluyorum. Bütün kadınlarımıza da bu vesileyle saygılar sunuyorum. Ben kadınları öteden beri bir insan olarak gören, bir obje olarak görmeyen bir anlayışa sahibim. Hiçbir kadına hakaret etmedim. Ben AK Partili eli yolsuzlukla kirlenmiş bazı bürokratların, belediye başkanının ve il genel meclisinin başkanın kadınları bir obje olarak kullandığını ifade ettim. Henüz istifa etmedim. Genel başkanımız ısrar ederse de istifa edeceğim.   

 

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU