CHP'den 6 Kasım'da erken seçim çağrısı: Var mı yüreğiniz? Hodri meydan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç iktidara seçim çağrısı yaptı. Öztunç " CHP hazır. Millet İttifakı da hazır. Diğer muhalefet partileri de hazır. Bir tek AKP ile MHP hazır değil galiba" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bugün Muğla’da, "ÇED olumlu" raporu ve Menteşe Belediyesi tarafından ruhsatı verilen ve inşaatına başlanıldığı öğrenilen çimento fabrikasına ilişkin düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Öztunç şunları kaydetti:

Muğla’da, Muğlalıları, beni rahatsız eden bir konuyla ilgili görüşme yapacağız. Dün akşam burada bir temasım oldu. Bugün burada yurttaşlarımızı dinleyeceğim. Devamında da bu konuda yapılması gereken ne varsa yapacağız. Biz, çevre hassasiyeti yüksek insanlarız. Çevre hassasiyeti yüksek bir partiyiz. Muğla'da pek çok konuda bir mücadele veriliyor. Ben de bu mücadelelere elimden geldiği kadar katılmaya çalışıyorum. Kumkubük'te eylem yapıp da Menteşe'de çimento fabrikasına ‘evet’ denmez. Buna izin vermeyiz. Bakacağız, değerlendireceğiz. Gereken neyse yapılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu krizi, bu sıkıntıyı bitirecek tek şeyde sandıktır"

Akaryakıta ve gıdaya gelen zamları hatıtlatan Öztunç, "Bugün yine zam geliyor. Motorine, benzine yine zam gelecek. Dün geldi. Bugün bir daha geliyor. Sigaraya, zeytinyağına, ayçiçeği yağına, una, şekere, çaya zam geliyor. Çay olmuş 80-90 lira. Her şeye zam geliyor. Zam üstüne zam. Beyefendinin umurunda değil ama" ifadelerini kullandı.

83683cc2-7006-4d43-8eb5-364557c4ff0c.jpg
Ali Öztunç: Dünyanın neresine giderseniz gidin demokrasilerde ekonomik krizler olduğu zaman sandığa gidilir Fotoğraf: ANKA

Öztunç şöyle devam etti:

Bu krizi, bu sıkıntıyı bitirecek tek şeyde sandıktır. Dünyanın neresine giderseniz gidin demokrasilerde ekonomik krizler olduğu zaman sandığa gidilir. Bizde de öyle oldu geçmişte. Sandığa gidilir. Hakem millettir. Buyurun gelin kardeşim. Millete gidelim, vatandaşa bir soralım bakalım; zenginleşmiş mi, fakirleşmiş mi? Zenginleşmişse seni tekrar seçer herhalde, neden korkuyorsunuz?

Bir kez daha Muğla’dan bir çağrı yapalım. Erken seçim kararını gelin alın. Kasım ayında seçim yapalım, ne var sanki? Hadi buyurun, 6 Kasım'da seçim yapalım. Madem millet zenginleşti, madem bu kadar yüksek oyunuz var. Hani AK Partililer diyor ya 'yüzde şu kadar, bu kadar oyumuz var, bizde sıkıntı yok' diye. O kadar yüksek oyunuz varsa, millet de zenginleştiyse buyurun gelin, 6 Kasım'da seçim yapalım. Var mı yüreğiniz? Hodri meydan. CHP hazır. Millet İttifakı da hazır. Diğer muhalefet partileri de hazır. Bir tek AKP ile MHP hazır değil galiba. Ama lafa gelince oyları çok, millet zenginleşti. Muğla'dan çağrı yapıyoruz, 6 Kasım'da buyurun gelin, seçim yapalım. Hodri meydan.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU