ABD'deki silahlı şiddet hakkında canlı yayın yapan TV ekibine tabanca çekildi

Şikago polisi, canlı televizyon yayınında silah çektiği görülen adamın kimliğinin teşhisi için kamuoyundan yardım istedi

Canlı yayında haber sunan Fox News muhabirinin arkasında beliren bir adam, silah olduğu anlaşılan nesneyi kameramana doğrulttuktan sonra yürüyerek uzaklaştı. (Fox News/video ekran görüntüsü)

Şikago'da canlı yayın yapan TV ekibi, yürüyen bir adam muhabirin arkasına yaklaşıp silah gibi görünen bir nesneyi kameranın arkasındaki kişiye doğrulttuğunda tamamen hazırlıksız yakalandı.

Fox televizyon ağına bağlı Şikago merkezli Fox 32 kanalı, adamın yürüyerek kadraja girip o sırada kentte silahlı şiddet sorununun büyümesi hakkında yayın yapan muhabir Joanie Lum'un görüntüsünün arkasında tabanca gibi görünen bir şeyi doğrulttuğunu aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yoldan geçen adamın önce sol taraftan yürüyerek kadraja girdiği, daha sonra da ateşli silaha benzeyen bir şeyi Şikago'nun River North mahallesinden yayın yapan muhabirin vücudunun arkasında tuttuğu görülebiliyor. Duruşunu birkaç saniye bozmayan adam, sonrasında kamera kadrajından çıkana kadar caddeden aşağı seke seke yürüyerek uzaklaşıyor.

Polis, halihazırda "şüpheli" olarak nitelendirdiği adamın kimliğinin teşhisi ve bulunması için topluluğun yardımını istedi.

Şoke edici hadise Lum, ABD'nin Ortabatı eyaletlerinde yer alan kentte artan silah sorunu hakkında haber sunarken gerçekleşti. Bu, ülke genelindeki Amerikalıların özellikle sadece geçen iki haftada gerçekleşen iki ölümcül kitlesel silahlı saldırı nedeniyle ulus sarsılmışken, kendileriyle özdeşleştirebilecekleri bir sorun.

Şikago silah şiddeti
Adamın Fox News TV ekibi önünde silah çekerken görüldüğü an kameraya yansıdı (Fox News 10 Phoenix/ekran görüntüsü)


Fox News, kentin bu ay açıkladığı yakın tarihli verilerin, geçen yıla göre cinayetlerin göre yüzde 6 azaldığını ve silahlı saldırıların yüzde 13 arttığını ancak iki türden vakaların da 2018 ile 2020 arasındakilere göre hâlâ önemli ölçüde daha yüksek oranda gerçekleştiğini aktardı.

Son haftalarda, söz konusu sorunlarla doğrudan ilgilenmeye karar veren Şikago Belediye Başkanı Lori Lightfoot, reşit olmayanlara yeni kısıtlamalar getirildiğini duyurmuştu. Bu kısıtlamalar arasında reşit olmayanların kent genelinde akşam 10'dan sonra sokağa çıkmasının ve yanlarında bir yetişkin yoksa akşam 6'dan sonra halka açık parklara girmesinin yasaklanması da var.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU