Fatih Altaylı: Kılıçdaroğlu'nun anlatamadığını SADAT anlattı

"Ne olduğu belirsiz bir örgütün, kim olduğu belirsiz bir yöneticisinin savurduğu tehditlere bakar mısınız"

Fotoğraf: Twitter

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “ne olduğu belirsiz bir örgüt” olarak tanımladığı SADAT yöneticilerinden Ersan Ergür’ün “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” şeklindeki paylaşımına tepki gösterdi.

Altaylı, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a yaptığı sürpriz ziyareti hatırlattı ve şunları yazdı:

CHP Genel Başkanı SADAT'ın kapısına dayanınca kimse neden bunu yaptığını anlamadı. Kemal Kılıçdaroğlu da bu baskındaki amacını net bir biçimde açıklayamadı. Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ı niye bastığını Kemal Bey anlatamadı ama SADAT hepimizin gözüne sokacak kadar net bir şekilde açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ergür’ün  “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” şeklindeki Twitter mesajını hatırlatan Altaylı, şunları yazdı:

Vay vay vay… Lafın iriliğine bakar mısınız! “Sandıkta teslim etmeyiz.” Kutsal sandıktan, seçilmişlerin egemenliğinden, "Seçilmişleri atanmışlara yedirmeyiz"den gelinen noktaya bakın. Ne olduğu belirsiz bir örgütün, kim olduğu belirsiz bir yöneticisinin savurduğu tehditlere bakar mısınız! Bunu kişinin yönetiminde olduğu örgüt, Türkiye’yi ortadan kaldırıp yerine deli saçması hayali bir Asrika kurmayı planlıyor. Kişi ise “Türkiye düşmanlarını” sandıkta arıyor. Ve tehditler savuruyor.

Artık şurası çok aşikar. Türkiye’yi yöneten herhangi ferdi vahidin bile seçim sonuçlarına rağmen yönetimi bırakmama gibi bir tavır içine girme olasılığı sıfırdır. Ama bugünkü sistemden faydalanan, nemalanan, çöplenen, aç karnını doyurmak bir yana zenginleşen, değersizken önemli hale gelen bir çapsız güruh vardır ki, asıl tehlikeli olan bunlardır.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU