Liverpool ile Real Madrid'in kadro değeri 1,6 milyar euroyu aştı

"Devler Ligi" finalinde karşılaşacak Liverpool ve Real Madrid'in kadro değerleri 1,6 milyar euroyu aşıyor. Finaller öncesi iki takımın en değerli ve en formda oyuncuları kim, iki takım final yolunda ne yaptı?

Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool ile Real Madrid, Paris'teki Stade de France'da oynanacak / Fotoğraf: @ChampionsLeague

UEFA Şampiyonlar Ligi adıyla 30, Şampiyon Kulüpler Kupası ile birlikte toplamda 67. kez düzenlenecek "Devler Ligi"nde final için geri sayım başladı.

14-15 Eylül 2021'de 32 takımın 8 ayrı gruptaki mücadeleleriyle heyecanın başladığı organizasyon, 28 Mayıs Cumartesi gecesi Paris'te 81 bin kişilik Stade de France'ta oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

Liverpool ile Real Madrid arasında oynanacak müsabaka saat 22.00'de başlayacak.

 

 

Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek.

Turpin'in yardımcılıklarını Nicolas Danos ve Cyril Gringore üstlenecek.

Turnuvada finale kalan takımların kadro değeri ise karşılaşmanın önemini bir kat daha artırıyor.

Transfermarkt verilerine göre 2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan 32 takımın toplam değeri 13 milyar euroyu aştı. Finale turnuvanın en değerli takımlarından Liverpool ile Real Madrid'in kalması, yıldız oyuncuların mücadele edeceği futbol şölenine sahne olacak.

 

Salah-AA.jpg
Muhammed Salah / Fotoğraf: AA

 

Liverpool'un güncel kadro değeri 900 milyon euro

900 milyon 500 bin euro değeriyle organizasyonun en değerli üçüncü ekibi Liverpool oldu.

Britanya temsilcisinin en pahalı oyuncusu 100 milyon euro değeriyle Mısırlı yıldız Muhammed Salah. 

Bu sezon 12 kez "Devler Ligi"nde forma giyen Salah, 8 gol ve 2 asistle takımını finale taşıdı.

Sadio Mane ile Trent Alexander-Arnold, 80'er milyon euro ile Salah'ın ardından takımın en değerli isimleri olarak kayda geçti. 

 

 

Senegalli Mane'nin bu yılki Şampiyonlar Ligi performansı 12 maçta 5 gol ve 1 asist. Alexander-Arnold ise 8 maçta 4 kez arkadaşlarını golle buluşturdu.

Ada ekibinde en pahalı isimler kürsüsünün üçüncü basamağında İskoç sol bek Andrew Robertson yer alıyor. Bu sezon bu kulvarda oynadığı 9 maçı 3 asistle tamamlayan Robertson'ın piyasa değeri 65 milyon euro.

Kaleci Alisson Becker, Fabinho ve Diogo Jota 60'ar, Virgil van Dijk 55, Luis Diaz 45 ve Roberto Firmino 38 milyon euro ile takımın en pahalı isimleri olarak dikkat çekiyor.

 

Vinicius Junior-AA.jpg
Vinicius Junior / Fotoğraf: AA

 

Real Madrid'in en değerlisi Vinicius Junior

756 milyon 500 bin euro ile turnuvanın en pahalı altıncı ekibi olan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı ve en çok şampiyonluk yaşayan ekiplerinden.

Madrid ekibinde market değeri en yüksek isim ise 21 yaşındaki genç yıldız Vinicius Junior.

100 milyon euro ile takım listesinin en tepesinde yer alan Junior, bu sezon Devler Ligi'nde oynadığı 12 müsabakada 3 gol, 7 asist üretti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Junior'ın ardından ikincilik kürsüsünü 65'er milyon euro ile Thibaut Courtois ile Federico Valverde aldı.

İspanyol temsilcisinde Eder Militao, 60 milyon euro değerle üçüncü sırada.

Öte yandan David Alaba, Eduardo Camavinga (55 milyon euro), Casemiro, Ferland Mendy (50 milyon euro), Marco Asensio, Rodrygo (40 milyon euro) ve Karim Benzema (25 milyon euro) takımdaki en dikkat çeken oyuncular.

Finalde mücadele edecek Liverpool ile Real Madrid'in toplam kadro değeri 1 milyar 1 milyar 657 milyon euroya ulaşıyor.

 

Liverpool-AA.jpg
Liverpool, Devler Ligi'ndeki son zaferini 2018-19 sezonunda elde etti / Fotoğraf: AA

 

Liverpool, 3 yıl sonra zafer hedefliyor

Premier Lig'de Manchester City ile kıyasıya yarışan Liverpool, sezonu Devler Ligi zaferiyle noktalamak istiyor.

Organizasyonda en son 2018-19 sezonunda zafere ulaşan Jurgen Klopp'un öğrencileri, bu sezon bu kulvara B Grubu'ndan dahil oldu.

Şampiyonlar Ligi gruplarında Milan, Porto ve Atletico Madrid ile mücadele eden "Kırmızılar", oynadığı 6 maçın tamamını kazandı. Son 16 turunda Inter'le eşleşen Liverpool, 1-0 kaybettiği ilk müsabakanın rövanşını 2-0 kazanarak son 8 takım arasına adını yazdırdı.

 

 

Çeyrek finalde Benfica'yı 3-3 ve 3-1'lik skorlarla geride bırakan Premier Lig temsilcisi, yarı finalde turnuvanın sürpriz ekiplerinden Villareal'i eleyerek finale yükseldi.

Söz konusu müsabakalarda Liverpool'un en etkili isimleri hücum hattı oldu.

Sadio Mane ve Roberto Firmino takımların 5'er golle katkı verirken, Salah 8 kez fileleri havalandırdı.

12 maçta Luis Diaz ve Konate 2'şer kez golle buluşurken, Fabinho:1, Origi, Keita, Thiago, Jota ve Henderson 1'er kez ağları sarstı. 

 

Real Madrid-AA.jpg
Real Madrid'de Karim Benzema, sezona damga vurmaya devam ediyor / Fotoğraf: AA

 

Real Madrid, 4 yıllık hasreti bitirmek istiyor

La Liga'yı şampiyonlukla taçlandıran İspanyol devi Real Madrid, Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok zafer elde eden takımı olarak 14. kez bu kupaya sahip olmak istiyor.

Bu sezon Devler Ligi'nde çıktığı 12 müsabakada 9 galibiyet alan Carlo Ancelotti'nin öğrencileri, 3 kez mağlup oldu.

D Grubu'ndan turnuvaya dahil olan Real Madrid, Inter, Shakhtar Donetsk ve Sheriff ile mücadele ettiği grubu 5 galibiyet ve 1 beraberlikle zirvede tamamladı.

Son 16 turunda Paris Saint-Germain'i 3-1 ve 1-0'lık skorlarla geride bırakan eflatun-beyazlılar, adını çeyrek finale yazdırdı.

Bu turda son şampiyon Chelsea ile karşılaşan Real Madrid, sahasında 3-2 yenildiği maçın rövanşını 3-1 kazanarak yarı finalde Manchester City'nin rakibi oldu.

 

 

Erken final niteliği taşıyan eşleşmenin ilk mücadelesini 3-1 kazanan Madrid ekibi, rövanşı 4-3 kaybetse de finale yükselen taraf oldu.

Şüphesiz Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük kozu Fransız yıldız Karim Benzema.

Bu sezon 11 kez eflatun-beyazlı formayla Devler Ligi'nde boy gösteren 34 yaşındaki Benzema, 15 gol atarak takımın en önemli ismi konumunda.

Grup aşamasında 5 golle takımına katkı veren yıldız futbolcu, sonrasında PSG'ye 3, Chelsea'ye 4 ve Manchester City'ye de 3 gol atma başarısı göstererek takımını sırtladı.

Benzema'nın yanı sıra Rodrygo 5, Vinicius Junior 3 golle öne çıkıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU