Çavuşoğlu’ndan İsrail ziyaretine ilişkin açıklama: İlişkilerimizin her alanda daha iyiye gitmesi için ortak irademizi ortaya koyduk

Bakan Çavuşoğlu, “Zor günler olsa da ilişkilerimizi sürdürme kararı aldık" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'e gerçekleştirdiği resmi ziyarete ilişkin, "İlişkilerimizin her alanda daha iyiye gitmesi için ortak irademizi ortaya koyduk. Zor günler olsa da ilişkilerimizi sürdürme kararı aldık." dedi.

Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği İsrail'de Bat Yam şehrindeki Türkiyeliler Birliği'ni ziyaret etti.

Yurt dışına yaptığı ziyaretlerde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye'de farklı inanç gruplarıyla farklı kültürler arasında Yahudi vatandaşlarımız da yaşamaktadır. Bundan da gurur duyuyoruz. Sadece İsrail değil, bugün Türkiye topraklarına Osmanlı zamanında gelip de daha sonra farklı ülkelere giden Yahudi vatandaşlarımızla buluşuyoruz, hasret gideriyoruz." diye konuştu.

Dünya genelinde Yunus Emre Enstitülerinin Türkçe öğrettiğini belirten Çavuşoğlu, "Ülkenizden buraya getirdiğiniz mirası yaşatmanız gurur meselesidir. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Özellikle yeni nesillere güzel dilimizi öğretmeniz çok anlamlı." ifadelerini kullandı.

İsrail'e gerçekleştirdiği resmi ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "İlişkilerimizin her alanda daha iyiye gitmesi için ortak irademizi ortaya koyduk. Zor günler olsa da ilişkilerimizi sürdürme kararı aldık." şeklinde konuştu.

İsrail'deki Türkiyeliler Birliği Başkanı Ovi Roditi Gülerşen, programda yaptığı konuşmada, Türkiye ve İsrail arasındaki son normalleşmenin Çavuşoğlu'nun ziyaretiyle daha da ivme kazanmasını umduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, programa katılan İsrail'deki Türkiyeliler Birliği üyelerinin sorularını yanıtladı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU