LUNA CEO'su Do Kwon'un kapısına dayanan yatırımcı yaşadıklarını anlattı: "Öleceğimi hissettim"

"Ülkemde servetim bakımından yüzde 1'lik dilimin içindeydim"

Kripto piyasalarını şoke eden LUNA'daki çöküş hâlâ düzelmedi (Reuters)

Çöküşüyle kripto para yatırımcılarını altüst eden LUNA'nın CEO'su Do Kwon'un evine gittikten sonra yakalanan kripto para yayımcısı, yaşadıklarını anlattı.

İnternette kripto parayla ilgili içerik üreten Chancers adlı kişi, Birleşik Krallık'ın (BK) kamu yayımcısı BBC'ye açıklamasında, "Öleceğimi hissettim. Çok kısa sürede büyük miktarda para kaybettim. 2,4 milyon dolar değerinde kripto param tamamen yok oldu" dedi.

Güney Kore'de yaşayan Chancers, 2017'den beri kripto para yatırımı yaptığını ve son 5 yılda özellikle Bitcoin ve diğer dijital para birimlerindeki değer artışıyla zengin olduğunu belirtti.

LUNA'ya yaklaşık 800 bin dolar yatırdığını ifade eden 30 yaşındaki Chancers, "Ülkemde servetim bakımından yüzde 1'lik dilimin içindeydim. Fakat piyasadaki çöküş nedeniyle şu anda başım dertte" dedi.

Aralık 2021'de kripto piyasalarındaki yükselişiyle gündeme gelen LUNA, 9 Mayıs'taki ani çöküşle 48 saat içinde değerinin yüzde 99'unu kaybetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nisan ayında değeri 120 dolara kadar çıkan LUNA, şu anda 0,0000632 dolara denk geliyor.

LUNA'daki ani değer kaybı, yatırımcıların kripto paralarını panikle satması nedeniyle, kur dalgalanmalarından etkilenmemesi için bir "stable coin" olarak tasarlanan ve algoritmik olarak Terra Luna'ya bağlı TerraUSD'de de çöküşe neden olmuştu.

Bu büyük kaybın üzerine Chancers, internet üzerinden Luna Vakfı CEO'su Kwon'un başkent Seoul'deki evinin adresini bulduğunu ve onunla konuşmak için evine gittiğini söyledi.

Chancers, "Luna için planlarının ne olduğunu sormak istedim. Büyük bir kayıp yaşadım ve doğrudan kendisiyle konuşmak istedim" dedi.

Kripto para yayıncısı, eve gittiğinde kapıyı Kwon'un eşinin açtığını ve CEO'nun evde olmadığını söylediğini belirtti.
 

news 1- chancers.jpg
Chancers, "Çok zor bir durumdayım" dedi (News1)


Bu sırada olayla ilgili ihbar alan polisse Kwon'un evine geldi ve Chancers'ı tutukladı.

Chancers, "Kwon'un mülküne izinsiz giriş yapmadım fakat Güney Kore kanunlarına göre oraya gidip konuşmaya çalışmak da bir suçmuş. Bunu bilmiyordum" dedi.

Ceza alma ihtimalinin bulunduğunu söyleyen Chancers, "Çok fazla para kaybettim ve şimdi de polis hakkımda soruşturma başlattı. Aslında Güney Kore'de memur olarak çalışıyorum. Fakat bu davada suçlu bulunursam bir daha işime dönemeyebilirim" ifadelerini kullandı.



Independent Türkçe, BBC, Coin Market Cap

DAHA FAZLA HABER OKU