Çorlu tren kazası davasında aileler duruşma salonunu terk etti: Bu facianın sorumlusu AK Parti'dir

Kazada hayatını kaybeden Bihter Bilgin'in annesi salondan çıkarken tepkisini "Evladımın kanı var burada kanı. Adaletiniz batsın" ifadeleriyle dile getirdi

Fotoğraf: Twitter @imambakirukus

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde 25 kişinin öldüğü, 300’ün üzerinde kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin açılan davanın 10’uncu duruşması bugün Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davada Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, "taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

"Can Atalay davaya katılsın" talebine ret

Bugünkü duruşmada söz alan Avukat Evren İşler, Gezi Davası kapsamında tutuklanan Avukat Can Atalay’ın hükümlü olmadığına dikkat çekerek “Can Atalay’ın SEGBİS ile bağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

İşler şunları söyledi:

Can Atalay tutuklu, hükümlü değil. Avukatlık yapmasının önünde bir engel yok. Duruşmaya katılma talebini ilettik. Buna rağmen dün baktığımızda herhangi bir karar görmedik. Can burada olmadığına göre reddettiniz sayıyoruz. Celseye ara verilmesini ve Can Atalay’ın SEGBİS ile bağlanmasını talep ediyoruz.

Savcı, Avukat İşler’in talebinin usule aykırı olduğunu söyleyerek ret istedi. Mahkeme heyeti talebi reddetti.

"4 yıl geçti ama hala sanık koltukları boş"

Duruşmada kazada hayatını kaybedenlerin yakınları da söz aldı.

Serhat Şahin'in babası Hüseyin Şahin "4 yıl geçti ama hala sanık koltukları boş. Suçlu olmayana ceza verirken kolay veriyorsunuz, asıl suçlulara ceza vermek için ne bekliyorsunuz" dedi.

Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz ise "Adaleti bekliyoruz. Talepleri reddediyorsunuz. Savcılığın iddianameyi geciktirmesinin sebebi bize karşı tutumunuzdur. Çorlu için adalet bekliyoruz" diye konuştu.

Bihter Bilgin’in annesi Zeliha Bilgin ise "Daha fazla bu adaletsizliğe gücüm kalmadı" ifadelerini kullandı.

Mısra Öz'ün babası Mehmet Öz de "Bu davanın uzamasına anlam veremiyorum. İstenen kişiler 2 saatte yargı önüne çıkarılıyor. Sürecin hızlandırılması için yapılması gereken ne varsa sesimizi yükselteceğiz. Bu facianın sorumlusu AK Parti'dir. Bu yargılamanın uzamasının nedeni de AK Parti'dir" dedi.

Aileler, iddianamenin hazırlanmamasına tepki göstererek "Muhatabımız savcılıktır" diyerek salonu terk etti.

Zeliha Bilgin duruşma salonundan çıkarken çocuğun pantolununu göstererek "Alın bakın, 14 yaşındaki çocuğumun, katledilmiş çocuğumun pantolonu bu. 14 yaşında bir çocuğun kanı var bunda. Evladımın üzerinden çıkan kanları. Ben bununla yaşıyorum" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Gazeteci Mustafa Hoş, çıkışta fenalaşan Zehra Bilgin'e ilk müdahaleyi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığını duyurdu.

FTlmgozWIAEx1l1.jpg
Fotoğraf: Twitter @mustafahos

 

Mahkeme heyeti ailelerin salonu terketmesi sonrası duruşmayı 5 Ekim 2022'ye erteledi.

 

 

 

 

Tele 1, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU