Ukrayna buğdayı için İstanbul Boğazı'na kadar güvenlik koridoru planı

Birleşik Krallık'ın Ukrayna buğdayı için Karadeniz'e savaş gemisi göndermeyi değerlendirdiği iddia edildi. Buna göre abluka altındaki Odesa limanından İstanbul Boğazı'na kadar bir güvenli koridor oluşturulacak

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, gönüllü NATO ülkelerinin katılımıyla oluşturulacak bir filo, İstanbul Boğazı’ndan geçerek Odesa limanına yönelik ablukayı delecek / Kolaj: Independent Türkçe

Birleşik Krallık'ın, Ukrayna tahılının sevkiyatı için Karadeniz'e savaş gemisi göndermeyi değerlendirdiği iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, gönüllü NATO ülkelerinin katılımıyla oluşturulacak bir filo, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açılacak ve Ukrayna'nın Odesa limanına yönelik ablukayı delecek. Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis konuyu İngiliz mevkidaşı Liz Truss ile görüştüğünü açıkladı.

Mayınlar temizlenecek

Plana göre gemiler, önce bölgedeki Rus donanmasını uzaklaştıracak, ardından Karadeniz'e saçılan ve yük gemileri için tehdit oluşturan mayınları temizleyecek. Rusya'nın Odesa kentinden İstanbul'a kadar mayından arındırılmış bölge oluşturulacak ve yük gemileri bu hat üzerinden dünyaya tahıl taşıyacak.

Kissinger: Ukrayna barış için Rusya'ya toprak vermeli

Öte yandan eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Ukrayna'nın Rusya ile bir barış anlaşmasına varmak için topraklarının bir kısmından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

1970'li yıllarda bakanlık koltuğuna oturan 98 yaşındaki Kissinger, Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu.

Savaşın sürmesine izin verilmemesi ve "geri dönülemeyecek noktaya varılmadan gelecek iki ay içinde tarafların masaya oturması gerektiğini" belirten Kissinger, Batı'nın Ukrayna'yı mevcut hedeflerinin epey gerisindeki şartları kabul etmeye zorlaması gerektiğini söyledi. Avrupalı liderleri de uyaran Kissinger, uzun vadeli ilişki görüşünü kaybetmemeleri, Rusya'nın Çin ile kalıcı ittifak kurma riskini de göz ardı etmemeleri gerektiğini de vurguladı.(Haberin tamamı için)

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU