Türkiye eşitsizlik endeksinde Dominik ve Papua Yeni Gine ile birlikte en dipte

Türkiye gelir eşitsizliğinin en derinleştiği ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Dünya eşitsizlik liginde Avrupa’nın çok altında olan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri arasında da en son sıralara geriledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, devlet yardımı alan yoksul hanelerde yaşayanların sayısı 11 milyon 370 bin kişi olarak hesaplandı. Bu sayı bir yıl önce 4.4 milyon kişiydi / Fotoğraf: AA

Dünyada gelir dağılımı hızla bozulurken, Türkiye de gelir eşitsizliğinde dünya sıralamasında en dibe doğru düşüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, Londra Merkezli World Economics'in yaptığı çalışmaya göre Türkiye'nin gelir eşitsizliğinde aldığı not 100 üzerinden 33.5. Bu notu alan 2 ülke daha var: Papua Yeni Gine ve Dominik Cumhuriyeti.

Slovenya'nın 61, Finlandiya'nın 56.1 notu aldığı sıralamada Türkiye, sadece gelişmiş ülkelerin değil Bolivya, Fas, Senegal, Gabon gibi ülkelerin de gerisinde.

World Economics, global yatırımcılara yön göstermek için ülkelerin detaylı ekonomik verilerini işleyen bir araştırma şirketi.

Hazırladığı ve düzenli güncellenen gelir eşitsizliği sıralamasında Gini endeksi baz alınarak en yeni verilerle sıralama oluşturuluyor.

Ortadoğu ülkeleri Türkiye’den daha iyi nota sahip

Sıralamada Türkiye'yi bulmak için oldukça aşağılara inmek gerekiyor. Avrupa ülkeleri ile fark çok açık, öyle ki Türkiye'nin gelir eşitsizliği konusunda daha iyi olduğu Ortadoğu ülkesi sadece bir tane; Suudi Arabistan.

BAE, Yemen, Katar, İsrail, Ürdün ve Lübnan Türkiye'den daha iyi nota sahip.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU