İsveç’te paraşütçüleri taşıyan uçak adaya düştü: 9 ölü

Görgü tanıkları uçak yan döndüğünde paraşütçülerin uçaktan atlamaya çalıştıklarını ifade etti

Uçağın havada dönerek havaalanı yakınlarında bulunan Storsandskar adasında düştüğü belirlendi (AFP)

Paraşüt atlayışı için yolcu taşıyan bir uçağın İsveç’in doğusunda bir adaya düşmesi sonucu uçaktaki 9 kişi yaşamını yitirdi. 

Yerel basında pazar günü yer alan habere göre uçak saat 13.30’dan az sonra Umea Havaalanı’ndan kalkış yaptı ve düşmeden hemen önce saat 14.12’de alarm verdi.

Region Vasterbotten belediye sözcüsü Gabriella Bandling, “Uçakta bulunanların tamamının yaşamını yitirdiği bilgisi doğrudur” dedi. 

Yerel basına açıklama yapan görgü tanıkları, uçak yan döndüğünde paraşütçülerin uçaktan atlamaya çalıştıklarını ifade etti.

 

 

Bölge sakinlerinden 16 yaşındaki birinin kaza sırasında kaydettiği görüntülerde, uçağın havada dönerek havaalanı yakınlarında bulunan Storsandskar adasına doğru burun üzeri düştüğü görülüyor.

Havaalanı yetkilileri uçağın modelinin, serbest paraşüt atlayışlarında sıkça kullanılan, pilotla beraber 8 kişi taşıma kapasiteli küçük bir uçak olan GippsAero GA8 Airvan olduğunu açıkladı.

Yerel kurtarma hizmetleri temsilcisi Conny Qvarfordt yerel basına yaptığı açıklamada, “Durum, paraşüt uçağında kalkıştan hemen sonra bir sorun yaşandığını gösteriyor” dedi. 

Polis yolcuların kimliğini ve kazanın sebebini tespit etmeye çalışıyor. 

İsveç Başbakanı Stefan Lofven haberleri “büyük bir üzüntüyle” karşıladığını ifade ederken, “Bu zor günde ölenleri ve geride kalan yakınlarını yad ediyorum” dedi.

İsveç parlamento sözcüsü Talman Andreas Norlen şunları söyledi:

Her bireyin değeri sonsuzdur. 9 kişi aramızdan aynı zamanda ayrıldığında, toplumsal dokumuzda muazzam bir kırılma yaşanır. Umea’da yaşanan kazada kaybettiklerimizin yanı sıra hayatın geride kalan yakınları için de, başkaları için de asla aynı olmayacağını da hatırlayalım.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Sena Çenkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU