İsveç ve Finlandiya NATO üyelik başvurularını istişare için Türkiye'ye heyet gönderiyor

Heyetlerin yarın bir araya geleceği toplantıda, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler gerçekleştirilecek

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, İsveç ve Finlandiya heyetlerinin, NATO üyelik başvurularına ilişkin istişarelerde bulunmak için yarın Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara’nın başkanlığındaki İsveç ve Finlandiya heyetleri yarın Ankara'ya gelecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ise Davos'ta yaptığı açıklamada, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurularına yönelik Türkiye'nin endişelerini gidermek için yarın Ankara'ya heyet göndereceklerini duyurarak, "Diyalog devam ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet ile Stenström ve Salovaara başkanlığındaki heyetler, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler gerçekleştirecek.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU