Ülkeyi terk eden 150 kadar cemaat lideri ve haham Ukrayna'ya dönme kararı aldı

Hahamların birçoğu, şubat ayı sonunda Rusya'nın Ukrayna işgali başladıktan sonra, kurtarılan binlerce Yahudi ile birlikte ülkeden çıkmıştı

Ukrayna'ya dönme kararı, geçtiğimiz hafta New York'ta düzenlenen özel bir toplantıda alındı / Fotoğraf: Topluluklar Derneği

150 kadar cemaat lideri ve haham, savaşın yıktığı ülkedeki toplumlarına yardım edebilmek için yavaş yavaş Ukrayna´ya dönme kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna'ya dönme kararı, geçtiğimiz hafta New York'ta düzenlenen özel bir toplantıda alındı.

Hahamların birçoğu, şubat ayı sonunda Rusya'nın Ukrayna işgali başladıktan sonra, kurtarılan binlerce Yahudi ile birlikte ülkeden çıkmıştı.

Toplantıda, Ukrayna'daki Yahudi merkezlerinin ve enstitülerinin yeniden açılması, Habad personeliyle cemaat liderlerinin şehirlerine geri dönmesine karar verildi. Ukrayna çapındaki yaklaşık 30 yerel cemaatte, 155 hahamın görev yaptığı biliniyor.

Savaşın başlamasıyla, çatışmaların yaklaştığı noktalarda liderler şehirlerini terk etmiş, geride kalan cemaatlerini uzaktan yönlendirmiş, onlara ulaştırılacak gıda ve tıbbi yardımları organize etmişti. Odesa gibi bazı şehirlerde ise hahamlar, geride kalan cemaatlerinin yanından kaldı.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU