İsmail Saymaz: Vali Karaloğlu'nun başını "Kürdistan" albümü mü yaktı?

"Birileri şikayet etmiş. Karaloğlu, kendi doğruları olan biri. İl teşkilatı onu yönetemediğini düşündü"

Fotoğraf: AA

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, merkeze çekilen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun başını Erbil Valisi Omid Xoşnav'ın hediye ettiği “Kürdistan Albümü”nün yakmış olabileceğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz, bugünkü köşe yazısında geçen günlerde yayımlanan valiler kararnamesindeki değişiklikleri kaleme aldı. Yazının ilgili kısmı özetle şöyle:

Geçen 10 valinin yeri değişti, dokuzu merkeze çekildi. Şu üçü asla beklenmiyordu ve sürpriz isimlerdi: Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez.

Bilhassa Karaloğlu ile İçişleri Bakanı Soylu'nun ilişkisinin gergin olduğu biliniyordu. Ancak Rizeli Karaloğlu'na dokunmak mümkün olmamıştı. Ta ki Erbil Valisi Omid Xoşnav'ın Karaloğlu'na 'Kürdistan Albümü' hediye ettiği güne kadar.

İddiaya göre MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, bu olayı MHP Genel Merkezi'ne taşıdı. Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, parti gazetesi Türkgün'de Karaloğlu'na tepki gösterdi. Bir diğer iddiaya göre Soylu, Diyarbakır Anneleri'ne iftar yemeği verdi. Karaloğlu ise Kayaalp'i davet etmedi. Soylu, Kayaalp'i bizzat çağırdı.

Karaloğlu'nun merkeze çekilmesini, AK Parti'de Kürt kimliğiyle öne çıkan üst düzey bir yetkiliye sordum. Karaloğlu'nu överek, şöyle dedi:

"Şehirde kendisini sevdirdi. Kürtçe'nin yaşatılmasıyla ilgili samimi bir gayreti vardı. Hakkında kimse kötü bir şey söyleyemez. Büyük hizmetler etti. Rize ve Trabzon kardeşlikleri geliştirdi. Diyarbakır turist kaynıyor onun sayesinde. Şehri canlandırdı."

"Bu yüzden mi merkeze çekildi?" diye sordum.

Şu yanıtı verdi:

"AK Parti il teşkilatıyla sıkıntılıydı. Birileri şikayet etmiş. Karaloğlu, kendi doğruları olan biri. İl teşkilatı onu yönetemediğini düşündü."

 

Halk TV, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU