"Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile de görüşecek mi?"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi: Ramazanda o yönde bir duyum gelmişti kulağıma

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni parti tartışmaları sürerken Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşme dikkat çekti.

Kulislerden gelen bilgilere göre Erdoğan'ın Babacan'ın partisinde yer alacağı öne sürülen Şimşek'e danışmanlık teklif ettiği iddia ediliyor. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün (15 Temmuz) kaleme aldığı "Şimşek’e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?" başlıklı yazısında hem bu konuyu ele aldı hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile görüşme olasılığını değerlendirdi.

Selvi, Erdoğan'ın Şimşek'e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifinin bulunmadığını belirtti: 

Görüşmede Erdoğan, Şimşek’e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifte bulunmuyor. Çünkü daha önceden aracılar vasıtasıyla nabzını yoklamıştı. AK Parti cephesinden edindiğim izlenime göre verimli bir görüşme gerçekleşmiş. Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunmuş. Erdoğan verdiği bilgilerden dolayı memnun kalmış. Şimşek’e “Zaman zaman bir araya gelelim” demiş. Şimşek de 12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan’a teşekkür etmiş. Yani Erdoğan’dan bakanlık teklifi yok. Şimşek’in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şimşek’in görevinden ayrılıp yeniden kabineye girmek gibi bir düşüncesi yok. En az 1.5-2 yıl Qinvest’teki görevini sürdürmekte kararlı olduğu söyleniyor. İki saat süren Erdoğan-Şimşek görüşmesi olumlu izlenimlerle sonuçlanıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Erdoğan'ın kurulacak olan yeni partileri önemsidiğini yazdı. 

Cumhurbaşkanı'nın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin Demirel'in geçmişteki bir sözüne atıfta bulundu:

Demirel yıllar sonra 'En büyük siyasi hatam, DP’nin kuruluşunu önlememekti' demişti. Çünkü AP o tarihten sonra tek başına iktidar olamadı. Biraz geç kalınsa da Erdoğan, Demirel’in düştüğü hataya düşmemek istiyor" derken, "Babacan ve Şimşek’ten sonra sırada sürpriz görüşmeler olduğu söyleniyor. Merak ettim, acaba Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile de görüşecek mi? Ramazanda o yönde bir duyum gelmişti kulağıma..." iddiasında bulundu.

 

Yazının tamamı için tıklayın

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU