HDP Grup Başkanvekili Beştaş: Mahkeme salonları iktidarın seçim otobüsü gibi

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla halkın yaşadığı sorunlar unutturulmak isteniyor"

Fotoğraf: HDP

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ve MHP iktidarının seçim kampanyasını mahkeme salonlarında yürüttüğünü, Gezi Parkı olayları davası kararı ile muhalefete ve halka gözdağı verildiğini ileri sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gezi Parkı olaylarına ilişkin mahkeme kararlarıyla izahı olmayan cezalar verildiğini savunan Beştaş şunları söyledi: 

İktidardan düşmeden aman bunlar karara bağlansın, biz kutuplaştırmaya artıralım, tekçilik üzerinden bu seçimi beka diyerek - yalan tabii ki - kazanalım" gibi bir kararları var. Mahkeme salonları iktidarın seçim otobüsü gibi. Yargı kalmadı, hakim ve savcılar bir yargılama faaliyeti yapmıyor, iktidar ne istiyorsa onu yapmaya çalışıyorlar. Acele ile menzil alınmaz, aceleci sinek süte düşer diye sözler var. Vallahi iktidardan düşüyorsunuz acele etmeyin. Giderayak daha fazla zarar vermenize izin vermeyeceğiz. İntikam davası AKP ve MHP blokunu iktidardan düşüren en önemli gerekçelerden biri olacak. 

Beştaş, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin tavrına değinerek, "Kürt meselesi Türkiye'nin içerisinde çözülebilir. NATO'ya şantaj yaparak, İsveç ve Finlandiya'yı veto ederek bu meseleyi çözemezsiniz. Bu ülkelerin dar pazarlıklara gireceğini de düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Beyaz torosları bitirdik' diyenler şimdi Topal Osman ile gözdağı veriyor

Meral Danış Beştaş, Giresun Valiliğinin Diyarbakır Lice'de bir etkinlik düzenlediğini ve bu etkinlikte "Topal Osman'ın" fotoğrafının yer aldığı "Giresun size yeter" yazılı bir otobüsün dikkati çektiğini söyledi. Bunu yapanların görevden alınması gerektiğini ifade eden Beştaş şu ifadeleri kullandı:

Giresun Valiliği Lice'de Off Road Festivaline katılmış. Giresun Valiliği’nin otobüsünün üzerinde elinde silahlı Topal Osman fotoğrafı ve "Giresun size yeter" sloganı yazıyor. Yargı yetmedi, mahkeme salonları yetmedi şimdi de Topal Osman’ı da seçim kampanyasında malzeme yapıyorlar. Çürüyen, yozlaşan bir iktidarın sığındığı son liman Kürt, Pontus, Rum ve Ermeni katliamlarında yer alan Topal Osman oldu. Lice'de silahlı ve mesaj içerikli Topal Osman fotosu dolaştırmak Kürtlere gözdağı vermek değil de nedir? Bu açık bir soykırım tehdidi değil midir? Halkların hafızasına saldırı değil midir? "Beyaz Torosları bitirdik" diyenler şimdi Topal Osmanlı otobüslerle gözdağı veriyor. Haddinizi bilin! Ne olduğu belli olan birini Valilik onayıyla Diyarbakır'da dolaştırmak Kürt düşmanlığının nerelere vardığını gösteriyor.

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da tecride maruz kaldığını iddia eden Beştaş, sürekli verilen disiplin cezalarının avukatlara tebliğ edilmediğini öne sürdü. Beştaş, "Tecridi kaldırın, barış sesleri yükselsin artık. Anneler ne Trabzon'da ne Hakkari'de ne Giresun'da ne İstanbul'da 'Çocuğumun cenazesi gelecek' diye geceler boyunca ağlamasın. Artık bu gözyaşları bitsin" dedi.

Bir inat uğruna enflasyon yüzde 70'lere çıkarıldı

Beştaş, ekonomide de zam rekorlarının kırıldığını, halkın haklarının bir avuç zengin eliyle gasp edildiğini ileri sürdü. Yeni ekonomi modelinin bittiğini savunan Beştaş, şöyle konuştu:

FED yüzde 8 enflasyon için 40 yıl sonra ciddi şekilde faiz artırıyor, İngiltere enflasyonu dizginlemek için faiz artırıyor, Mısır, Meksika faiz artırıyor, Türkiye bostan korkuluğu gibi faiz sebep, enflasyon sonuç tekerlemesine takılı kalmış. Göz göre göre bir inat uğruna yüzde 15 olan enflasyon yüzde 70'lere çıkarıldı. TÜİK'in rakamları bile rekorlar kırdı. Bu halkın artık gerçekten dayanacak gücü kalmadı. AKP ve MHP iktidarı asgari akıl ölçülerini kaybetti. Son dönemde cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla halkın yaşadığı sorunlar unutturulmak isteniyor. Bizim HDP olarak adaylık tartışmamız yok, demokrasi ittifakını genişletme yönünde bir çabamız var.

 

 

Independent Türkçe  

DAHA FAZLA HABER OKU