Zelenski, Rusya'dan ayrılan şirketleri ülkesine davet etti

Davos Zirvesi'nde düzenlenen oturumda konuşan Zelenski, Rusya ile ticaret yapılmaması çağrısında bulunarak, Rus petrolü, bankaları ve bilişim sektörüne karşı "azami yaptırımlar" uygulanmasını istedi

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya'dan ayrılan küresel şirketleri ülkesine davet etti.

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF), özel oturumda video konferans yoluyla katılımcılara hitap eden Zelenski, "Rusya'dan ayrılan herhangi bir şirket, Ukrayna pazarına girebilir, şirketler özgürlüğü tam olarak destekleyerek bundan fayda sağlayacaktır" dedi.

Rusya'ya karşı yaptırımların yetersiz olduğunu söyleyen Zelenski, Rusya ile ticaret yapılmaması çağrısında bulunarak, Rus petrolü, bankaları ve bilişim sektörüne karşı "azami yaptırımlar" uygulanmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zelenski, Davos'taki yatırımcıları ve küresel liderleri ülkesinin yeniden inşasına davet ederek, ülkesindeki tüm şehirlerin ve endüstrilerin yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Yarım trilyon dolarlık zararımız var"

Ülkesinin yeniden inşası için muazzam bir çabaya ihtiyaç olduğunu belirten Zelenski, "Yarım trilyon dolarlık zararımız var" bilgisini paylaştı.

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı beklenenden uzun savaştığına dikkati çeken Zelenski, geçen sonbaharda Rusya'ya sert yaptırımlar uygulansaydı bölgede durumun bugünkü gibi olmayacağını kaydetti.

Zelenkski, 24 Şubat'ta Rusya-Ukrayna savaşının başlamasına atıfta bulunarak, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhakında uluslararası toplum birlik içinde hareket etseydi, Rusya'nın “Şubat işgalini” başlatamayacağını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU