Barlas: CHP'nin mitingi parti içindeki tüm sorunları açığa çıkardı

“Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş bu mitingde el sıkışmadılar. Hatta birbirlerine selam bile vermediler”

CHP’nin cumartesi günü düzenlenen mitinginden, İmamoğlu ve Yavaş. Fotoğraf: Twitter / @tcbuyuksehir

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, CHP’nin cumartesi günü İstanbul Maltepe’de düzenlediği mitingin “parti içerisindeki bütün sorunları ortaya çıkardığını” öne sürdü. Barlas, mitingde iki CHP’li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın “el sıkışmadığını” iddia etti.

Barlas, bugünkü köşe yazısında CHP’nin düzenlediği mitingin geçmişteki etkinliklere göre görkemli olduğunu söylerken “Ancak bu miting CHP içindeki problemleri de iyice açığa çıkardı” şeklindeki görüşünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, yazısında şu iddialarda bulundu:

Örneğin İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu mitingde el sıkışmadılar. Hatta aynı platformda olmalarına rağmen birbirlerine bakarak selam bile vermediler. İmamoğlu ile Yavaş arasındaki adaylık yarışı tahminimizden daha sert geçiyor olabilir.

Kökten CHP'lilerin en çok eleştirdiği durumu ise Atatürk'ün hiçbir resmi olmamasına rağmen bütün platformun boydan boya Kılıçdaroğlu portresi ile süslenmiş olmasıydı. Oysa CHP'liler her fırsatta "Atatürk'ün kurduğu parti olmakla övünürler. Parti içindeki ulusalcı kanadın "Atatürk'süz CHP" ile seçime gitmeyi içlerine sindirebileceklerini zannetmiyorum.

İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu muzaffer bir eda ile ön plana çıkıp halka el salladı ve kendini uzun uzun alkışlattı. Bu arada gündeme bir 3. Dünya Savaşı senaryosu sürülmüşken ve Türkiye dünya dengelerini değiştirecek hamleler yaparken, CHP mitinginde bu konulara hiç değinilmemesi kimseyi şaşırtmadı. Verilen net mesaj ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun artık rüşdünü ispat ettiği ve Cumhurbaşkanı adayı olacağıydı.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU