Sittin Sene Evvel Bu Vakitler | Bölüm 7: 17-23 Mayıs 1962

Nurettin Kalkan ve Prof. Dr. Mete Kaan Kaynar, Sittin Sene Evvel Bu Vakitler’in yedinci bölümünde 17-23 Mayıs 1962 tarihleri arasında Türkiye’de ve dünyada öne çıkan gelişmeleri yorumladılar

Nurettin Kalkan ve Prof. Dr. Mete Kaan Kaynar, Sittin Sene Evvel Bu Vakitler’in yedinci bölümünde 17-23 Mayıs 1962 tarihleri arasında Türkiye’de ve dünyada öne çıkan gelişmeleri yorumladılar


İç politika

Sittin Sene Evvel Bu Vakitler’in yedinci bölümünde, Kalkan ve Kaynar uzun süredir devam eden af tartışmalarına dair bazı gazete manşetlerini ekrana getirdikten sonra 19 Mayıs’ın, Millî Mücadele tarihi içerisindeki öneminden bahsetti.

Sonrasında ise Adalet Partisi içerisindeki hizipleşmeye kısaca değinen ikili, o dönem Türkiye’ye yapılması planlanan dış yardıma ilişkin yorumda bulundu. 


Magazin-cemiyet

Sittin Sene Evvel Bu Vakitler’in magazin ve cemiyet haberleri bölümünde ise Macar asıllı aktris Zsa Zsa Gabor’un “otomatik vitesli araba kullanan erkeklerden kaçınınız” demecine yer verildi.

Gabor’un hayatına dair bazı detaylardan sonra güzel yıldız ile Mustafa Kemal Atatürk arasında çıkan aşk dedikoduları tartışıldı. 

Yine bu bölümde Cilalı İbo olarak bilinen Feridun Karakaya’nın meşhur olma hikayesi anlatıldı. Ayrıca Mahmut Hoca ve Yaşar Usta karakterleriyle gönüllerde yer edinen Münir Özkul’un hayatından bazı anekdotlar paylaşıldı.

Özkul’un antik merakı ve Ahmet Cevdet Paşa ile olan akrabalığı, bu haftaki programın en ilgi çekici kesitleri arasındaydı. 


Spor

Sittin Sene Evvel Bu Vakitler’in spor bölümünde ise Kalkan ve Kaynar, en prestijli uluslararası futbol turnuvalarından biri olan Dünya Kupası’nın nasıl hayatımıza girdiğini, hâlihazırda kazanan takıma verilen 6.175 kilogram ağırlığında, 36,8 santimetre boyundaki altın kupanın tasarlanma hikayesini ve 1983’te, Brezilya’da çalınan kupanın serüvenini aktardı.

 

 

* "Sittin Sene Evvel Bu Vakitler" her hafta pazar günü saat 20.45'te  Independent Türkçe'de yayımlanacak.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU