Diyanet İşleri Bakanı Erbaş: Kendimizi sürekli yeniliyoruz

"Başkanlığımız, hac hizmetleri konusunda dünya çapında örnek bir teşkilattır. Dünyanın en büyük İslam ülkelerinin, Suudi Arabistan yetkililerinin ağzından da bunu duymak bizim için bir iftihar vesilesidir"

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlığın hac hizmetleri konusunda dünya çapında örnek bir teşkilat olduğunu belirterek, "İşte onun için biz kendimizi sürekli yeniliyoruz ve her sene bir önceki yıla göre daha iyi hizmet üretmeye gayret ediyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 Hac organizasyonunda görev yapacak kafile başkanları için Kızılcahamam'da düzenlenen "Hac Kafile Başkanları Toplantısı"na çevrim içi katıldı.

Kovid-19 salgını sebebiyle iki yıl Kabe'den uzak kalmanın çok şey öğrettiğini söyleyen Erbaş, "Beytullah'tan mahrum olmanın yüreklerimize ne kadar zor geldiğini hepimiz hissettik. Şimdi hamdolsun on binlerce vatandaşımızı, kardeşimizi, en güzel şekilde Ravza'yla, Beytullah'la, Arafat'la buluşturmak için büyük bir gayretin içerisindeyiz." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Suudi Arabistan'dan duymak büyük bir iftihar"

Hac organizasyonunun, büyük bir tecrübe ve özveri gerektirdiğine işaret eden Erbaş, "Hamdolsun Başkanlığımız, hac hizmetleri konusunda dünya çapında örnek bir teşkilattır. Dünyanın en büyük İslam ülkelerinin, Suudi Arabistan yetkililerinin ağzından da bunu duymak bizim için bir iftihar vesilesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Ali Erbaş, Hac ibadetinin İslam'ın en kapsamlı ibadetlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

İşte onun için biz kendimizi sürekli yeniliyoruz ve her sene bir önceki yıla göre daha iyi hizmet üretmeye gayret ediyoruz. Hac, yürekleri Allah ve Resulünün sevgisi ile yanıp tutuşan müminler için mübarek bir yolculuktur, büyük bir arınma mevsimidir. Rahmet ve mağfiret iklimidir. Bu doğrultuda sizler büyük ve hassas bir görev icra edeceksiniz. Vatandaşlarımızın bu ibadeti hakkı ile yerine getirmesi hususundaki sorumluluğunuz yanında, Başkanlığımızı ve ülkemizi de temsil edeceksiniz. Dolayısıyla, hac organizasyonu sizlerin disiplinli çalışması ve samimi gayretleri ile başarılı olacaktır.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU