Kurtulmuş'tan Atatürk Havalimanı açıklaması: Kesinlikle imara açılmayacak, pistler kaldırılıyor algısı doğru değil

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, "İsveç'in terör örgütlerine desteği ortada. Güvenlik endişelerimiz açık bir şekilde değerlendirilmeli” dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te Hafta Sonu programında Hakan Çelik’in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’da altın madalya alan sporcuları tebrik eden Kurtulmuş, “Bu tarihi bir zafer, göğsümüzü kabartan bir tablo. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Destan yazdılar, yürekten tebrik ediyorum” dedi,

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Dünyada adı konulmamış bir 3. Dünya Savaşı zaten başladı. Zaten dünya sisteminde savaş ve çatışma istikrarsızlıktan çıkan bir sonuçtur. Rusya - Ukrayna krizinde de ortaya çıktı, siber savaşlar” diyen Kurtuymuş, Türkiye’nin Finlandiya VE İsveç'in  NATO’ya katılmak istemeleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

Türkiye'nin güvenlik endişesi göz ardı edilemez. İsveç'in terör örgütlerine desteği ortada. Türkiye müzakerelerde yeni bir yöntem izliyor. Güvenlik endişelerimiz açık bir şekilde değerlendirilmeli.  Türkiye'nin güvenlik garantisi alması lazım.

Geri adım atması mümkün olmadığı bir noktadayız. Terör saldırıları var, hayattan koparılmış insanlarımız var, büyük bir bedel ödemiş ülkeden, 40 bine yakın vatandaşının hayatını kaybettiği bir ülkeden bahsediyoruz.

 

Göçmen meselesi  insani bir sorundur

Kurtulmuş, gündemdeki yerini koruyan Suriyeli göçmenler konusunda ise şunları söyledi:

Bu insanlar pikniğe gitmek için gelmediler. Savaştan, katliamdan kaçtılar. Ayaklarındaki terlikle kaçmışlar. 500 bine yakın Suriyeli geri döndü. Güvenli bölgeler sağlandıkça geri dönecekler. Göçmen meselesi Avrupa için, üzülerek söylüyorum, ötekileşmenin, ırk karşıtlığının, faşist bakış açısının sonucudur. Biz Türkiye olarak böyle görmüyoruz. Göçmen meselesi başta insani bir sorundur.

Kurtulmuş, Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesine dönüştürülme süreci için ise “Türkiye'de anlamadan dinlemeden "istemezük" diyenler çıkıyor. Her projeye karşı çıkan bir grup var.  Pistler korunarak acil durumda kullanılacak. Pistler kaldırılıyor algısı doğru değil. Havalimanı çevresi kesinlikle imara açılmayacak. Pistlerin en azından bir tanesi korunacak” dedi

Hakkındaki 3 cezası Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul Li Başkanı Canan kaftancıoğlu’na siyaset yasağı getirmesi hakkında, “Mahkeme süreçleri siyasetle ilgili süreçler değildir, yargıda devam eden süreçlerdir. Bildiğim kadarıyla dosyaların içeriğinde siyasi sözleri dolayısıyla ortaya çıkmış bir sonuç vardır. Mahkeme süreçleri devam ediyor. AK Parti olarak siyasi yasakların hepsine karşı olduk” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, CNN Türk 

DAHA FAZLA HABER OKU