600 bin kişi "uzaylıları görmek" için gizli Amerikan üssünü basmaya gönüllü yazıldı

Gizli askeri üsse "girişi koordine etmek" için kaydolanların sayısı artıyor

Facebook'taki etkinlikte 51. Bölge'yi "işgal planı" da yer alıyor, işgalciler birkaç yönden taarruza geçmeyi ve tünel kazmayı "planlıyor." (Facebook) 

Nevada çölündeki gizli ABD askeri üssü 51.Bölge’de (Area 51) “uzaylıları görmek” için düzenlenen etkinliğe 600 binden fazla kişi kaydoldu. 

“51. Bölge’ye hücum, hepimizi durduramazlar” başlıklı etkinlik üsse birlikte girmeden önce katılımcıları bir araya gelmeye davet ediyor. 

Facebook’ta organize edilen etkinlik radikal bir sivil itaatsizlik hareketinden ziyade şakacı bir davet olarak görünüyor.

 

facebook.jpg
Facebook'ta düzenlenen "51. Bölge'ye hücum" etkinliği (Facebook)

 

Çok gizli askeri üsse yapılan “51. Bölge Uzaylı Merkezi turizm alanı” göndermesi de bu mizahi içeriği belirginleştiriyor.

Yapılan davette, “Eğer naruto koşusu yaparsak, mermilerinden daha hızlı hareket edebiliriz. Hadi şu uzaylıları görelim” ifadelerine yer verildi. 

“Naruto koşusu” Japon anime serisi Naruto’nun karakteri Naruto Ozumaki’nin başı önde ve kolları sırtının arkasında yaptığı hızlı koşuya göndermede bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etkinliğin 20 Eylül’de gerçekleşmesi tasarlanıyor.

Yüksek güvenlikli ve gizemli 51. Bölge insansı uzaylı yaşam biçimleri ve uzay gemilerine dair sayısız komplo teorisinin on yıllardır merkezi.

Burası 1996’da gösterime giren, uzaylı istilasını konu alan Independence Day filminde uzaylı deney laboratuvarı olarak gösterilmişti. Ancak üssün gerçek temel işlevi belirsizliğini koruyor.  

51. Bölge, 2005 Bilgi Özgürlüğü Yasası talebini takiben 2013’te resmi olarak askeri üs şeklinde tanımlandı.

Üssün çevresi silahlı güvenlik güçleri, kapalı devre televizyonlar ve hareket sensörlü kameralar tarafından sürekli kontrol ediliyor. 

Üssün etrafındaki işaretler izinsiz giriş yapanlara karşı “ölümcül kuvvet” uygulanacağını belirtiyor.

"Çok aptalca olur sakın denemeyin"

Askeri havacılık internet sitesi TheAviationist.com, 51. Bölge tesisinin kıyısına tur düzenleyen yerel şirketle konuşarak üsse ulaşmaya yönelik tüm girişimlerin “çok aptalca” olabileceği yönünde uyardı.

Donna Tryon, “51. Bölge bir şaka değil. Orada her ne olursa olsun 51. Bölge’nin bir askeri üs olduğunun hatırlanması gerekiyor. Fazla mesafe katedemezsiniz” dedi.

İnternet sitesi, yasak bölgeyi yanlışlıkla geçen bir tur şoförünün ve aracı kiralayan kişinin tutuklandığını hatırlattı.

İnternet sitesi ayrıca daha önceki olaylarda turların askeri uçaklarla ve tura katılanların alınlarında beliren kırmızı lazer ışıklarıyla “uğuldadığını” söyledi.

Her ne kadar 51. Bölge’ye hücum etkinliği şaka olarak görünse de Pentagon geçen ay Kongre üyelerine çok gizli bir bilgilendirmede bulundu. Yapılan bilgilendirmede ABD donanma pilotlarının karşılaştığı, bazılarının görünür herhangi bir motoru bulunmayan ve ses hızına ulaşabilen tanımlanamamış uçaklara dair notlar yer alıyor.

2014 yılının yazından Mart 2015’e kadar pek çok donanma pilotu Doğu Yakası’ndan jetlerle uçarken neredeyse her gün nesneler gördüğünü bildirdi. Karşılaşılan nesnelerin bir kısmı videoya alınmıştı ve donanmanın pilotların olayların yaşandığını bildirdiği rotayı yenilediğini duyurmasına neden olmuştu. 

Donanma geçen ay yaptığı açıklamada, “Donanma yetkilileri ilgili kongre üyeleriyle bir araya geldi ve çarşamba günü çalışanlar pilotlarımızın güvenliğinin karşılaştığı bu tehditleri anlamak ve tanımlamak için gizli bir bilgi sunacak” dedi.

Mayısta New York Times’a konuşan donanmada 10 yıl görev yapmış, F/A-18 Super Hornet pilotu teğmen Ryan Graves, “Bu tip şeyler her gün oralarda olabilir. Uçakları hava tutmak ciddi düzeyde enerji gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU