Holokost kurtulanının kızı, Fransa Başbakanı oldu

Yıllarca kamu hizmetinde çalışan Elisabeth Borne, Macron'un merkez hükümetine katılmadan önce de Sosyalist Parti'de görev yaptı

Emmanuel Macron tarafından Başbakan olarak atanan Elisabeth Borne (sağda), eski başbakan Jean Castex'ten görevi devraldı / Fotoğraf: Twitter @Elisabeth_Borne

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çalışma Bakanı Elisabeth Borne'u, pazartesi günü başbakan olarak atadı. Bu pozisyona gelen ikinci kadın olan Borne, bir Holokost kurtulanın kızı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

61 yaşındaki Borne, Joseph Bornstein ve Marguerite Lecesne'nin kızı olarak dünyaya geldi. Polonyalı olan babası, ailesiyle birlikte 1939 yılında Nazilerden kaçarak ülkelerini terk etmiş. Baba Joseph, 1950 yılında Fransız vatandaşı olmuş.

Borne'un babası birlikte bir laboratuvar işletmiş. Elisabeth, 11 yaşındayken babasını kaybedince ‘devletin öğrencisi' olmuş ve ebeveynlerini savaşta ya da terör saldırısında kaybetmiş çocuklara sağlanan bursla okumuş.

Daha önceki röportajlarında Borne, annesinin tek ebeveyn olarak çocuk yetiştirmesinin çok zor olduğunu belirtti.

Yıllarca kamu hizmetinde çalışan Elisabeth Borne, Macron'un merkez hükümetine katılmadan önce de Sosyalist Parti'de önce çevre bakanı, sonra da çalışma bakanı olarak görev yaptı. 

Fransız medyasına göre, Borne'un yönetiminde Fransa'daki işsizlik oranı son 40 yılın en düşük seviyesinde oldu.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU