Venezuela'da muhalif lider Guaido’nun iki koruması silah sattıkları gerekçesiyle tutuklandı

Guaido korumalarının rejim güçleri tarafından işkenceye uğradığını iddia etti

Juan Guaido, "Ailemi koruyan iki arkadaşım rejim tarafınadn kaçırıldı" dedi / Fotoğraf: AP

Venezuela Kurucu Meclis Başkanı ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) Birinci Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, dün yaptığı açıklamada Juan Guaido’nun iki korumasının 30 Nisan’daki askeri darbe girişiminde kullanılan orduya ait dört adet silahı satmaya çalışırken yakalandığını söyledi.

Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez ise ulusal televizyonda yaptığı konuşmada “hükümetle müzakere ederken diğer yandan silah satma girişiminde bulunulmasının muhalefetin aldatmacasının bir yansıması” olduğunu belirtti.

“Korumaların muhtemelen işkence görüyor”

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido ise Twitter hesabından şunları yazdı:

Korkak rejim, Caracas’ta ailemi koruyan koruma ekibimden Erick Sanchez ve Jason Parisi’yi kaçırdı. Rejimin doğası ve çelişkileri barışçıl bir çözümün önündeki en büyük engel. Muhtemelen şu anda Erick ve Jason işkence görüyor.

 

Trujillo kentindeki mitingde konuşan Guaido “Neye karşı mücadele ettiğimizi biliyoruz: Diktatörlük” ifadesini kullandı.

Tutuklamaların iki taraf arasındaki gerginliği tırmandırmasına rağmen Venezuela hükümeti ile muhalefet arasında olması beklenen müzakereleri aksatacağına yönelik bir belirti yok.

Taraflar geçtiğimiz hafta Karayipler'deki Barbados Adası'nda bir araya gelmişti.

Görüşmelerin önümüzdeki haftalarda da devam edeceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siyasi ihtilafın sürdüğü Venezuela’da son yıllarda milyonlarca insan, ekonomik ve insani krizden dolayı ülkeyi terk etti.

Dünyanın en önemli petrol ülkelerinden biri olan Venezuela, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun koltukta oturmasını istemeyen ABD’nin yaptırımlarıyla birlikte ekonomisi iyice düşüşe geçti. 

Hiper enflasyonun yanı sıra ülkedeki elektrik kesintileri ve gıda kıtlığı milyonlarca Venezuelalının ülkeyi terk etmesine yol açmış durumda.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU