Cumhurbaşkanı Erdoğan, ismi Babacan’ın kuracağı yeni parti ile anılan Mehmet Şimşek ile görüştü

Hürriyet gazetesinin haberine göre Erdoğan, Şimşek ile ekonomi konuşup danışmanlık için nabız yokladı

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre siyaseti bıraktıktan sonra İngiltere’de danışmanlık yapan ve sık sık Londra’da kalan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün (12 Temmuz) AK Parti Genel Merkezi'nde bir arayla geldiği belirtildi.

Yaptığı sözleşme gereği, bir yıl boyunca danışmanlık işi dışında hiçbir görevi kabul edemeyen Şimşek’in aracıların talebi üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldiği öğrenildi.

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen iki saatlik görüşmede Cumhurbaşkanı'nın Şimşek'ten ekonomiye ilişkin çalışmalarını parti içinde sürdürmesini istediği, gerekirse danışman olarak kendisinden yararlanılabileceğini dile getirdiği öne sürüldü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Maliye Bakanı'nın ekonomideki gelişmelerle ilgili görüşlerini dile getirdiği ancak şu an için siyasi bir görev üstlenmeye sıcak bakmadığını ifade ettiği belirtildi.

Şimşek’in Ali Babacan’ın başkanlığını yaptığı yeni harekete yakın olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.

Babacan’ın geçmişte yakın çalıştığı Şimşek’i yeni harekete davet ettiği, Şimşek'in ise üstlendiği uluslararası danışmanlık görevi nedeniyle önümüzdeki bir yıl boyunca hiçbir siyasi görev üstlenemeyeceğini dile getirdiği öne sürülüyor. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU