Netflix belgeseliyle adını duyuran "sosyetik dolandırıcı" Anna Sorokin, New York'ta sergi açıyor

Anna Delvey adıyla da tanınan Sorokin "Halihazırda çok fazla kişiden duydunuz ama bu kendi hikayemi, kendi anlatımı, kendi bakış açımdan anlatışımın başlangıcı" dedi

(AFP)

Netflix'in Inventing Anna'sının konu edindiği Anna Sorokin, ilk solo sergisini 19 Mayıs Perşembe günü New York'ta açacak.

Popüler dizi, Anna Delvey adında zengin bir varis kılığına giren sosyetik dolandırıcı Sorokin'in hikayesinin kurgulanmış hali. Sorokin nihayetinde büyük hırsızlıktan hapis cezasına çarptırılmıştı.

Public Hotel'de düzenlenecek sergi, Sorokin'in hapishanedeyken yaptığı eskizlerden oluşuyor.

Sorokin yeni koleksiyonu hakkında Page Six'e verdiği demeçte "Bu, ICE Orange County cezaevindeyken oluşturduğum bir eskiz koleksiyonu" ifadelerini kullandı.

Elimdeki sınırlı araçları kullanarak geçmiş yılların hem daha önce hiç görülmemiş hem de ikonik bazı anlarını yakalamak istedim.

Eserlerin bazıları apaçık, diğerleriyse daha soyut ve gözlemciler için anlam ve görünüm bakımından benzersiz olacak.

Sorokin yayın kuruluşuna verdiği demeçte ayrıca "Paris'teki Parsons'ta moda illüstrasyonu" okuduğunu "fakat o zamandan beri eskiz yapmadığını ve yalnızca şimdi yalnızca bu New York taşrasındaki hapishanede yaptığını" söyledi.

Halihazırda çok fazla kişiden duydunuz ama bu kendi hikayemi, kendi anlatımı, kendi bakış açımdan anlatışımın başlangıcı.

 

anna sorokin
Gerçek hayatta Sorokin (AFP)


Sorokin'in sanat satış temsilcisi Chris Martine, yeni sergide sahte Alman varisinin yeni eserlerinden 20'sinin yer alacağını açıkladı.

Martine, "İçeri bir şey sokmak ya da içeriden dışarıya çıkarmak kolay değildi" dedi.

Resim malzemelerinin ve kağıtların çoğu reddedildi ya da çoğuna el kondu. İçeri sokabildiklerimiz yalnızca boya kalemleri ve 9x12 suluboya kağıdıydı. Ağırlıklı olarak hapishanenin tükenmez kalemleri ve kauçuktan yapılma kör uçlu kurşun kalemlerine bel bağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anna Delvey, 2013'te New York'a taşınan Sorokin'in takma adıydı.

Sahte isim kullanan Sorokin, New York'un sosyal ortamında yer edinmek için zengin bir Alman varisi gibi davrandı.

Bu ismi, Manhattan Bölge Savcılığı'nın kendisini banka dolandırıcılığı gerekçesiyle soruşturmaya başladığı 2017'ye kadar kullandı.

Sorokin potansiyel zengin yatırımcılara bir "Anna Delvey Vakfı" fikri sunmaya çalışmıştı.

Manhattan'daki tarihi Church Missions House binasının çok amaçlı bir etkinlik salonu ve sanat stüdyosu olarak kullanılmak üzere kiralanmasını da içeren fikir, üyelere özel bir kulüp ve sanat vakfı kurulmasına yönelikti.

Sosyetenin zengin isimleriyle de arkadaşlık kuran Sorokin, onlardan parasını geri ödemek şartıyla otel, uçuş ve ziyafetler istemiş fakat sonradan geri ödemeyi "unutmuştu".



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU