Sevilay Yılman: Konu rantsa... Yok aslında birbirimizden farkımız!

"Vaktinde satışın iptali için kelle koltukta mücadele veren ve de başarılı olan CHP’nin İBB’deki yeni temsilcileri iktidar olduktan sonra arazinin satışı için şu anda ellerini ovuşturuyor"

Fotoğraf: Swissotel

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Swissotel The Bosphorus arazisinin yönetim AK Parti’deyken karşı çıktığı satışı gerçekleştirecek olmasıyla ilgili yazdı.

Yılman, bugünkü köşe yazısında şehrin en değerli noktalarından birisi olarak görülen Swissotel The Bosphorus arazisinin satışının bugün İBB Meclisi’nde görüşüleceğini hatırlattı.

Arazi hakkında geçmişte yaşananlara yazısında yer veren Yılman, daha sonra şu eleştirilerini dile getirdi:

Muhalefetteyken Swiss Otel’in satışını iptal ettiren o CHP’nin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu anda araziyi kendisi satmak istiyor.  Evet değerli okurlarım. Yanlış okumadınız. Vaktinde satışın iptali için kelle koltukta mücadele veren ve de başarılı olan CHP’nin İBB’deki yeni temsilcileri iktidar olduktan sonra arazinin satışı için şu anda ellerini ovuşturuyor.

Ve işin en tuhaf yanı da 2019’da Büyükşehir Belediyesi’ndeki iktidarı kaybettikten sonra CHP’li İmamoğlu tarafından verilen her önergeye… İstanbullunun en büyük çilesi taksi ihtiyacını giderecek proje dahil her projeye “Ret” oyu veren AK Parti Grubu ve diğer muhalif partilerin üyeleri de Swiss Otel arazisinin satışı için İmamoğlu’na firesiz destek veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Peki neden efendim?” diye soran Yılman, bu sorunun yanıtının rant olduğunu kaydetti:

Çünkü İstanbul’un denize nazır en muhteşem arazilerinden biri olan ve 45 dönümü halen bir oksijen deposu ve güzellik abidesi olarak yeşil alan ve ormanlık olan bu arazinin değeri dudak uçuklatıyor değerli okurlarım. Yani bütün bu akılalmaz tutum değişikliğinin sebebi bu yeşil alanın yaratacağı milyar dolarlık rant canım okurlarım. Yani İstanbullulara ait bu muhteşem arazi yüzünden ranttan gözü döndüğü için dün kara dediklerine bugün ak demelerine sebep olan ve belkemiksiz kıvırmalarının sebebi bu hazinenin talan edilmesine duyulan iğrenç iştah! Ve şaka gibi ama bu akılalmaz geri dönüşe karşı çıkan ve yargı kararındaki gerekçenin arkasında duran tek kişi ise Beşiktaş ilçesinden İBB’ye seçilen CHP’li Mehmet Ali Tüy.

“Don Kişot” misali mücadele veriyor adamcağız. Karşı çıkma gerekçesi sorulduğunda da; ”Ben bu satışta bir kamu yararı görmüyorum. Ayrıca mevcut işletmecinin daha 10 yıl süresi var. Böyle olduğu için de rekabet koşulları oluşamıyor. Yani daha önceki mahkeme kararını oluşturan gerekçeler ortadan kalkmış değil. Bu yüzden ret veriyorum ve vermeye de devam edeceğim!” Helal olsun! Tutarlılık budur işte!

Yılman, CHP’li İBB yönetimine de şu tepkisini dile getirdi:

Tutarsızlık ise muhalefette iken güzelim arazinin satışının iptali için yeri göğü inleten partinin tutumunu hiçe sayıp, iktidara geldikten sonra çark etmektir. Sosyal demokrat, çevreci, yeşil alancı, toplumcu belediyecilik gereği yapılması gereken kira süresi sonunda o güzelim yeşil alana kondurulmuş o çirkin oteli yıkıp İstanbul’a, halkına tıpkı eskiden olduğu gibi muhteşem bir mesire alanı kazandırmaktan geçmeliyken… Aksine CHP’li belediye, kendisinden önceki sağcı belediyelerin yaptığı gibi özel sektöre satışı tercih ediyor.

Ne diyelim… Konu rant olunca yok birbirimizden farkımız… Hepimiz neo liberal neo Özalız! Oldu olacak burayı Katarlıya satın da aranızda hiçbir fark kalmasın, neo liberal siyasetinizin tiyatro karakteri de iyice teşhir olsun. Not: Bu arada bu rantçı siyasetin iğrençliğini ilk teşhir edenler, bu satış hikayesini ilk gündeme taşıyanlar gazeteci büyüklerim Yalçın Bayer ve Sözcü Yazarı Serpil Yılmaz’dır. Onlar bu işin peşini asla bırakmaz… Ee ben de onların öğrencisi olarak aynı yolu izlerim!

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU