Akşener: Sattıkları fabrikanın, söktükleri ağacın, yıktıkları pistin bu memleketin varlıkları olduğunu bir türlü kavrayamadılar

"Bastıkları toprağı, vatan yapan değerlerimizi bir türlü özümseyemediler. Türkiye Cumhuriyeti’ni fethedilmesi gereken bir yer olarak gördükçe bu ülkenin kendi ülkeleri olduğunu da unuttular"

Fotoğraf: AA.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sattıkları fabrikanın, söktükleri ağacın, yıktıkları pistin bu memleketin varlıkları olduğunu bir türlü kavrayamadılar" ifadeleriyle iktidara yüklendi. İYİ Parti lideri, "Bastıkları toprağı, vatan yapan değerlerimizi bir türlü özümseyemediler. Türkiye Cumhuriyeti’ni fethedilmesi gereken bir yer olarak gördükçe bu ülkenin kendi ülkeleri olduğunu da unuttular" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, iktidara tepki gösterirken “AK Parti iktidarı, bizden sadece paramızı, hakkımızı, kaynaklarımızı çalmadı… Aynı zamanda mutluluğumuzu, umudumuzu ve hayallerimizi de çaldı” dedi.

"Kimse gülümsemek için sebep bulamıyor"

Türkiye'de artık kimsenin yüzünün gülmediğine dikkati çeken İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

Anadolu artık, o eski Anadolu değil… Tanımadığı yüzlere bile gülümseyen; sabahları dükkânını umutla açan; birbirinden selamını eksik etmeyen o Anadolu, artık yok… Çünkü artık hiç kimse gülümsemek için bir sebep bulamıyor. Çünkü artık hiç kimse dertlerinden kafasını kaldıramıyor. Çünkü artık insanlarımız güne nasıl başladığını değil, günü nasıl bitireceğini düşünüyor. Kirasını, kredi kartını, elektriğini, suyunu, taksitlerini, tarlasına atacağı gübrenin parasını, traktörün mazotunu, hayvanının yemini, ilacını, nasıl denkleştirip, ödeyeceğini düşünüyor.

 

"Her birinizin yüzünde derin bir hüzün görüyorum"

AK Parti iktidarının Türkiye’yi içine soktuğu durumdan en çok gençlerin etkilendiğinin altını çizen Akşener, “Önünüzdeki fırsatlarla dolu koskoca bir ömrün heyecanını hissetmeniz gerekirken her birinizin yüzünde derin bir hüzün görüyorum” dedi ve şunları ekledi:

Bu hüzün, İstanbul’da metroya kaçta binebileceğini, hangi sokaktan yürüyeceğini, sapığın biri tarafından videoya alınıp alınmadığını düşünmek zorunda kalan genç kadınların hüznüyle aynı hüzün!  Mahkûm edildiğiniz bu hazin tablo yetmiyormuş gibi bir de üstüne gençliğini hakkıyla yaşamamış adamların boş nasihatlerine, üst perdeden ayarlarına ve buyurgan tavırlarına maruz kalıyorsunuz.  Kimi zaman hayat tarzınıza, kimi zaman bakış açınıza, kimi zaman gururunuza, hatta telefonunuza kadar uzanan kirli bir el ile mücadele ediyorsunuz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kimse merak etmesin, huzur ve refah ivedikle bulunacak"

"Kimse endişeye kapılmasın. Kimse enseyi karartmasın. Kimse bu iktidarın arkasında tamir edilmez bir hasar bırakacağı ümitsizliğine düşmesin" diye devam eden Akşener,  "İlk seçimde çekip gidecek bu yoz iktidarın ardından bu büyük millet, hak ettiği, huzuru ve refahı ivedilikle bulacak. Kimse merak etmesin!" ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nın yıkımı konusuna da değinen İYİ Parti lideri, şu ifadeleri kullandı:

Kendilerini Atatürk’le yarıştırmanın peşine düştüler. Sattıkları fabrikanın, söktükleri ağacın, yıktıkları pistin, bu memleketin varlıkları olduğunu bir türlü kavrayamadılar. Bastıkları toprağı, vatan yapan değerlerimizi bir türlü özümseyemediler. Türkiye Cumhuriyeti’ni fethedilmesi gereken bir yer olarak gördükçe bu ülkenin, kendi ülkeleri olduğunu da unuttular.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU