İmamoğlu, Murat Ongun'un başında olduğu İBB Sözcülük Birimi'nin kaldırıldığını açıkladı

2019'da Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmasından bu yana Murat Ongun'un yürüttüğü İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı. Ongun başka göreve kaydırılacak

Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanıp mazbatasını aldığı Temmuz 2019'dan bu yana İBB'de Murat Ongun’un yürüttüğü İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı / Fotoğraf: Twitter

Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazandığı 2019'dan bu yana İBB'de Murat Ongun'un yürüttüğü İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ‘Doğu Karadeniz Turu' dönüşünde gazetecilerle çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden olmuştu. Konu hakkında gazeteci İsmail Küçükkaya, Murat Ongun ile görüştüğünü söyleyerek, Ongun'un, "Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır" dediğini aktarmıştı.

Ongun ayrıca çağrılan isimleri İmamoğlu'nun onayladığını belirterek "Nagehan Alçı çok seviliyor oralarda" ifadesini kullanmıştı. Öte yandan Murat Ongun, İstanbul'da kar yağışı başladığı gün (24 Ocak) ailesi ile birlikte İsviçre'de tatilde olduğu için eleştirilere maruz kalmıştı.

İmamoğlu: Birim kapatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE 1'e yaptığı açıklamada İBB Sözcülük Birimi'nin kaldırıldığını doğrulayıp Murat Ongun'un başka bir göreve başlayacağını söyledi.

"Sözcülük makamını kaldırdım" 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah da Florya'da gazetecilerin sorularını yanıtladığı konuşmasında Murat Ongun'un yürüttüğü İBB Sözcülüğü makamını kaldırdığını açıkladı.

İmamoğlu, Murat Ongun’un yürüttüğü İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığını doğrulayarak "Sözcülük makamını kaldırdım" dedi.

Ongun hakkındaki soruya, "Murat Ongun benim yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Yine benim kararımla sözcülük makamını uygun görmüştüm. Siyasi rakiplerin de dezenformasyon çabasından dolayı sözcülük makamını kaldırdım” diyen İmamoğlu,  Murat Ongun’un görevlerine devam ettiğini söyledi.

 

TELE1, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU