İYİ Partili Andican: Seçime giderken korku iklimi yaratılmasında SADAT’ı kullanacaklar

"Kılıçdaroğlu'nun SADAT'a gitmesi toplumda bir farkındalık yaratmak açısından önemliydi. Böyle bir örgütlenme modeli olduğunu toplumun bilmesi önemli"

Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle hakkındaki tartışmalar daha da görünür hale gelen SADAT konusunda konuştu. Andican’a göre iktidar, seçime gidilirken korku iklimi yaratılmasında "uluslararası savunma danışmanlığı verdiğini" iddia eden SADAT’ı kullanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’ye konuşan Andican, SADAT konusunda şunları söyledi:

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, 2016'da “15 Temmuz ‘dan sonra istediğimiz bütün Anayasa değişikliklerini yaptırdık, başkanlık sistemini önermiştik gerçekleşti, kuvvet komutanlıklarının Savunma Bakanlığı'na bağlanmasını önermiştik, harp okullarının askeriyenin elinden alınması gerektiğini söylemiştik gerçekleşti ve MGK'da askerlerin azınlığa düşmeleri gerektiğini söyledik gerçekleşti” diyor. SADAT'ın internet sitesinde “gayri nizami harp öğretiyoruz” yazıyor. Terörist organizasyonların yürüttükleri mücadele sırasında uyguladıkları yöntemleri siz kime öğretiyorsunuz? Sedat Peker “Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderiyoruz” diyerek hazırladıkları TIR'ların içine SADAT'ın silah yerleştirdiğini, bunların da El Nusra örgütüne verildiğini söylüyor. Bunları üst üste koyduğunuzda ortaya çok ciddi bir durum çıkar. Demek ki bu örgüt seçim dönemine gidilirken ciddi bir korku iklimi yaratma noktasında önemli bir araç olarak kullanılacak. Bu nedenle Sayın Kılıçdaroğlu'nun SADAT'a gitmesi toplumda bir farkındalık yaratmak açısından önemliydi. Böyle bir örgütlenme modeli olduğunu toplumun bilmesi önemli.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU