Rus diplomatlar ve Esad Şam'da bir araya geldi, gündem İdlib

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Taraflar görüşmede İdlib'in istikrarının sağlanmasına odaklandı

Fotoğraf: AFP

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Vershinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ‘İdlib’ ve ‘Suriye Anayasa Komitesi’ üzerine bir görüşme gerçekleştirdi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmede Suriye’de kurulması planlanan Anayasa Komitesi üzerine devam eden çalışmaların ve İdlib’de artan tansiyonun üzerine görüşüldüğü kaydedildi. 

Açıklamada, “Taraflar İdlib’teki durumun istikrarının sağlanmasının önemine odaklanarak durumun meselenin detayları üzerine görüştü” ifadelerine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Esad rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere düzenlediği son hava saldırısında 4'ü çocuk 11 sivil yaşamını yitirmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, başta İdlib olmak üzere Beşar Esad rejiminin Suriye'de sivil yerleşimlere kullanımı yasaklı silahlarla hava saldırılarını, açlık ve kuşatmayı savaş aracı olarak kullanmasını kınamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

 

DAHA FAZLA HABER OKU