ODTÜ'de yönetime tepki devam ediyor, rektör yardımcısı istifa etti; sanatçılar öğrencilere destek mesajı verdi

ODTÜ'de fakülteler Rektör Verşan Kök'e polisin üniversiteden ayrılması ve yurt inşaatına son verilmesi için çağrı yaptı, rektör yardımcısı istifa etti

Fotoğraf: Twitter @OdtuSavunulmali

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) ruhsatsız yurt inşaatı için çok sayıda ağacın kesilmesinin ardından tepkiler sürüyor.

Üniversite yönetimindeki tartışmaların ardından rektör yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık istifa etti.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık'ın istifa kararını Rektör Verşan Kök doğruladı. 

Kök, " Üniversitemiz Rektör Yardımcısı,  Prof. Dr. Meliha Altunışık, kendi isteği ile 15 Temmuz’dan itibaren rektör yardımcılığı görevinden ayrılmaktadır. Rektör yardımcılığı görevine 16 Temmuz 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Prof. Dr. Tülin Gençöz atanmıştır" dedi.

Altunışık konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre ise ODTÜ'de mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi, enformatik enstitüsü, eğitim fakültesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi de üniversite yönetimine sorunların çözümüne ilişkin çağrıda bulundu.

 

Fakültelerin ortak talepleri polisin yerleşke dışına çıkarılması ve yurt faaliyetine son verilmesi.

Eğitim fakültesi bileşenleri de kesim yapılan bölgenin ODTÜ geleneklerine uygun yeniden ağaçlandırılmasını, kararların üniversitenin bütün iç paydaşlarının katılımıyla alınmasını önerdi.

Kavaklık'a yürüyüş

Öğrencilerin Kavaklık'taki eylemi ise devam ediyor.

16.00'da KYK yurt yapımı ve ağaçların kesilmesine karşı çıkmak için öğrenciler, mezunlar ve bazı öğretim görevlileri Kavaklık'taki alana yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş sırasında ODTÜ Rektörü Verşan Kök istifaya çağrıldı.

Sanatçılardan destek

Son tartışmaların ardından ODTÜ'lü öğrencilere aralarında Levent Üzümcü, Altan Gördüm, Cezmi Baskın, Levent Ülgen, Belkıs Akkale, Suavi'nin de bulunduğu çok sayıda sanatçıdan destek mesajı geldi.

 

 

Sanatçı Zülfü Livaneli de öğrencilere yönelik gönderdiği videolu destek mesajında "ODTÜ aydınlık, çağdaş Türkiye'nin sembollerinden biridir. Bizim laik ve aydınlık mirasımızın ayrılmaz bir parçasıdır. ODTÜ'nün huzurunun bozulmaması gerekli" dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU