ABD'de barınma krizine 14 kişilik çözüm: Ranza bölmesi başına aylık 800 dolar isteniyor

"Ben daha önce böyle yaşadım ama bir savaş gemisinde..."

Palo Alto'daki 14 kişilik kapasiteye sahip evde şimdilik 13 kişi yaşıyor (Brownstone Shared Housing)

ABD'de San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki kiralar aşırı artınca sıradışı çözümler ortaya çıktı. 

Brownstone Shared Housing adlı paylaşımlı konut girişimi, ufak ranza bölmelerini aylık 800 dolara kiralıyor. Bölmeler sayesinde üç odalı bir evde 14 kişi kalabiliyor. Evde iki de tuvalet bulunuyor.

Oda
Her bir bölme siyah perdelerle kapanabiliyor (Brownstone Shared Housing)


İnternet sitesinde bu küçük bölmeler için "paylaşımlı konutun geleceği" deniyor. Her bölmenin normal ranzalara göre yüzde 40 daha fazla alana sahip olduğu belirtiliyor. 

Brownstone Shared Housing kurucularından Christina Lennox, küçük bir bölmeyle herkesin ihtiyacını karşılamasının mümkün olduğunu ifade etti. Lennox, bir yılı aşkın süre boyunca bölmelerden birinde yaşamayı sürdürdüğünü söyledi:

Fütürist bir plastik objenin içine girme hissi yok. Ahşabın kullanılması bir şekilde dinlenmeyi sağlıyor. Kesinlikle farklı bir hissiyat veriyor. İnsanlar için daha dinlendirici ve yatıştırıcı olduğunu söyleyebilirim.

Ranzalar
Lennox, bu alanları iyi organize etmenin önemli olduğunu belirtiyor (Brownstone Shared Housing)

 

Bilim ve teknoloji haberlerine yoğunlaşan internet sitesi Futurism ise internet ve prize sahip bu bölmelerin aşırı pahalı hapishane hücrelerini andırdığını bildirdi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu alanlara metrekare üzerinden bakıldığında da oldukça pahalılar. Bölgedeki stüdyo dairelerin aylık kirası ortalama olarak 2400 dolar. 

Barınma krizinin ardından gelen bu proje internette tepki çekti. Reddit kullanıcılarından biri "Ben daha önce böyle yaşadım ama bir savaş gemisinde… Bu bir yuva değil" dedi.

Bir başkasıysa "Bir fareyi, fare tuzağının bedavaya yaşayabileceği bir mülk olduğuna inandıracak kadar kötü bir seviye" ifadesiyle tepkisini gösterdi. 
 

Independent Türkçe, Futurism, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU