Gezen ve Akpınar’ın "yurt dışı yasağı kalksın" itirazına ret

Müjdat Gezen’in avukatı Celal Ülgen, adli kontrol kararına yaptığı itiraza gerekçe olarak müvekkilinin kızının Hollanda’da kanser tedavisi gördüğünü, yurt dışı yasağı kararının işkenceye dönüştüğünü iddiasını getirmişti

Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programındaki konuşmaları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in yurt dışına çıkış kararına itirazları reddedildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki oyuncuyu Halk Arena programında yaptıkları konuşmalar nedeniyle ağır bir dille eleştirmesinin ertesi günü, savcılık soruşturma açmıştı. 

Savcılığın talimatıyla polis eşliğinde adliyeye getirilen iki oyuncu sorgulandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Mahkeme adli kontrol hükümleri gereğince Akpınar ve Gezen hakkında yurtdışına çıkış yasağı koymuş, haftada bir karakola imza vermelerini karar altına almıştı.

Gezen'in kızı, yurtdışında kanser tedavisi görüyor

Avukatları aracılığıyla Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuran Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adli kontrol kararına itiraz ettiler ve yurtdışına çıkış yasağının ve karakola haftalık imza zorunluluğunun kaldırılmasını istediler. 

Mahkeme iki oyuncunun itirazını reddederek, dilekçelerini bir üst mahkeme, Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi.

İki oyuncu hakkındaki adli kontrol kararını alan 4.Sulh Ceza Hakimliği, mevcut delil durumuna göre şüpheliler lehine bir delil değişikliği olmadığı ve kuvvetli suç şüphesi gerekçeleriyle itirazları reddetti ve adli kontrol kararının yerinde ve ölçülü olduğuna hükmetti.

Müjdat Gezen’in avukatı Celal Ülgen, adli kontrol kararına yaptığı itiraza gerekçe olarak müvekkilinin kızının Hollanda’da kanser tedavisi gördüğünü, yurtdışı yasağı kararının işkenceye dönüştüğünü iddiasını getirmişti.
 

DAHA FAZLA HABER OKU