"Neden gelen teknik adam yakılıyor" diyen Torrent'e haksızlık yapıldı mı? "Galatasaray'ın bu duruma gelmesinde en masum kişi Torrent"

Galatasaray'da göreve geldiğinden beri eleştirilen Torrent, "Kim olduğumu bilmeden eleştirdiler. Her gelen insanı yakmak doğru değil" dedi. Spor yazarı Osman Şenher, "Torrent'e haksızlık yapıldı mı" sorusunu Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray, Torrent yönetiminde Süper Lig'de çıktığı 17 maçta 24 puan topladı / Fotoğraf: AA 

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent'in sözleri spor kamuoyunda tartışılıyor.

Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında sahasında Adana Demirspor'u 3-2 mağlup etti. 

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında halefi Fatih Terim'e çok saygı duyduğunu ve sarı-kırmızılı kulüple birçok başarıya imza attığını belirten İspanyol teknik adam, kendisine yöneltilen eleştirilere şöyle yanıt verdi:

Fatih Terim'e az değil, çok saygı duyuyorum. Burada birçok başarı elde etti. Kim gelirse gelsin, takımın başındaki isme yardımcı olmanız lazım. Tarihte başarılara imza atmış insanlara her zaman müteşekkir olmak lazım ama her geleni de yakmaya gerek yok. Daha gelmeden, geldiğim günlerde, bazı gazetecilerin beni neden eleştirmeye başladıkları tahmin edebiliyorum. Daha benim kim olduğumu bilmeden eleştirdiler. Kulübün ismine ve tarihine saygı duymak lazım ama her gelen insanı böyle yakmak doğru değil. Dürüst olan, cesur olan burada neler olduğunu biliyor. Neden böyle oluyor, neden gelen teknik adam yakılıyor, bunu herkes biliyor. İnsanlar 'Kulüp bana ait diyerek' hata yapıyor. Kulüpler taraftarındır. Burada neler olduğunu çok net biliyoruz.

Torrent'in sözlerinin gecenin en çok konuşulan konuları arasına girmesindeki büyük pay, yerine geldiği ismin Fatih Terim olması. 

Diğer bir husus ise söz konusu süreçte yönetim kanadından Torrent'le ilgili yapılan açıklamalar. 

Torrent'in, Terim'in yardımcısı olarak getirildiği açıklanmış, deneyimli teknik adamla yolların beklenmedik şekilde ayrılmasıyla İspanyol antrenörün birinci adam olarak göreve devam etmesi olmuştu.

 

Torrent-Reuters.jpg
Domenec Torrent / Fotoğraf: Reuters

 

Saha sonuçları tepkileri artırdı: 19 maçta 8 yenilgi

Domenec Torrent'in 14 Ocak'ta göreve başlamasının ardından Galatasaray, 2'si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 19 maça çıktı.

Terim'in namağlup grup lideri olarak son 16 turuna çıkarttığı Galatasaray, Torrent yönetiminde Barcelona ile oynanan iki maçta 1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak turnuvaya veda etti.

Süper Lig'de ise 17 kez takımı yöneten Torrent, söz konusu müsabakalarda 3 kez berabere kalırken, 7'şer galibiyet ve yenilgi aldı.

Torrent öncesi Süper Lig'de 19. haftayı 27 puanla 10. sırada tamamlayan Galatasaray, 37. maçlar itibariyle 51 puanla 11. sırada konumlanıyor.

 

Osman Şenher-TRT Spor.jpg
Osman Şenher / Fotoğraf: TRT Spor

 

"'Terim'den sonra Torrent gelmemeliydi' fikri oluştu"

Spor yazarı Osman Şenher, "Torrent'e haksızlık yapıldı mı" sorusunu ve İspanyol antrenörün takımdaki durumunu Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Torrent'in basın toplantısında söylediği "Her geleni yakıyoruz" sözünü değerlendiren Şenher, "Olaya Torrent gözüyle bakmamak lazım. Bugün dünyanın en iyi teknik direktörü Guardiola da Klopp da gelmiş olsaydı aynı şeyler başına gelecekti. Olay teknik direktör olayı değil. Burada Fatih Terim gitti. Camianın da taraftarların da içinde Terim'i seven kadar sevmeyen de var. Ancak 'Terim'den sonra buraya Torrent gelmemeliydi' fikri oluştu. Bu nedenle taraftarlar hıncını, başarısız sonuçların hırsını Torrent'ten çıkardı" diye konuştu.

 

Kartal-Torrent-AA.jpg
Galatasaray, Torrent yönetiminde Fenerbahçe'ye yenildi, Beşiktaş'ı mağlup etti / Fotoğraf: AA

 

"Galatasaray'ın bu duruma gelmesinde en masum kişi Torrent"

Adana Demirspor karşılaşmasında Torrent'e olan tepkinin bir kez daha tezahür ettiğini hatırlatan Şenher, şu örneği verdi:

Dün gece bu yaşandı. Herkesin ismi söylendi, futbolcuların isimleri sayıldı. Torrent'e sıra geldiği zaman tribünler 'yuh' çekti. Galatasaray'ın bu duruma gelmesinde en masum kişi Torrent. Bunu kesinlikle söylüyorum çünkü dün akşam maçtan önce taraftarlar futbolcuları çağırdı, 'Biz size değil armaya aşığız' dedi. 3-4 dakikalık sürede böyle bir görüntü verdiler. Maç içinde de devamlı taraftar vardı, tezahürat vardı. Dün akşamki maçın da kahramanı bana göre futbolcular değil taraftarlar.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Zamanında Del Bosque'ye de yapılmıştı, aynısını Torrent'e de yaptılar"

Futbolda eleştiri yapmanın çok sık rastlanılan bir durum olduğunu, daha önce aynı durumu Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente Del Bosque'nin yaşadığını hatırlatan Şenher, Terim'in de görevdeyken eleştirildiğini aktararak, "Fatih Terim zamanında herkes 'Bu takıma top oynatamıyor, bu transferleri iyi yapamadı, Galatasaray'ı perişan etti' deniliyordu. Terim gitti Torrent geldi, 'Sen Galatasaray'ın başına gelemezsin' dediler. Her türlü hakareti yaptılar. Hatırlayın bu hakaretler zamanında Del Bosque'ye de yapılmıştı. Aynısını Torrent'e de yaptılar. Torrent'in de zaten umurunda değil. Tazminatını alacak, son oynanacak Antalyaspor maçından sonra gidecek. Parasını alamazsa UEFA'ya gidecek. Olay bu" ifadelerini kullandı.

"Torrent'le artık ipler kopmuş, Galatasaray'da şansı kalmadı"

Torrent ile Galatasaray arasındaki ilişkinin bittiğini vurgulayan Şenher, sözlerini şöyle noktaladı:

Torrent'le artık ipler kopmuş, Galatasaray'da kalma şansı kalmadı. Taraftarın sevmediği, sahip çıkmadığı hiçbir teknik direktör Galatasaray'ın kulübesinde oturamaz. O iş bitti, artık dönüşü yok. Yeni gelecek başkan Torrent'in tazminatını ödeyecek, teknik direktörünü de beraberinde getirecek. Ama neticede Galatasaray'ın buralara gelmesinin sebebi Torrent değil. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU