Ukrayna birlikleri Mariupol'ü tahliye etmeye başladı, kentin kontrolü Rusya'ya geçiyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, "Mariupol garnizonu muharebe görevini tamamladı" açıklamasında bulundu

Rus yanlısı birliklerin servis üyeleri, kuşatma altındaki Azovstal çelik fabrikasından yaralı Ukraynalı askerlerin tahliyesini gerçekleştirirken bölgede güvenlik önlemi aldı / Fotoğraf: Reuters

Ukrayna ordusu, aylar boyunca süren bombardımanın ardından Mariupol'ün kontrolünü tamamen Rusya'ya bırakacak bir karar ile kentte kalan tüm birlikleri tahliye etme çalışmalarına başladığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çoğu yaralı olan yüzlerce Ukrayna askerinin Rusya'nın kontrolünde olan kasabalara tahliye edilmesi kararı, savaşın en uzun ve en kanlı muharebelerinden birinin sona erdiği anlamına gelirken Ukrayna için büyük bir yenilgi demek olacak.

Ukrayna Mariupol'de on binlerce kişinin öldüğünü belirtirken, uzun süredir Rus bombardımanı altındaki kent harabe halini aldı.

Rusya Mariupol kentinin büyük bölümünü kontrol altına almış, kenti savunan birlikle ve bazı siviller, altında karmaşık bir sığınak ve tünel sistemi bulunan Azovstal çelik fabrikasına çekilmişti.

Son haftalarda fabrikada bulunan siviller tahliye edilmişti. Dün ise bazıları yaralı olan 260'ın üzerinde asker fabrikayı terk ederek Rusya'nın kontrolündeki alanlara doğru yola çıktı.

"Mariupol garnizonu muharebe görevini tamamladı"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, "Mariupol garnizonu muharebe görevini tamamladı" açıklamasında bulundu.

Açıklamada "Başkomutanlık Azovstal'da bulunan birlikleri fabrika çalışanlarının hayatını kurtarmak ile görevlendirmişti... Mariupol savunucuları günümüzün kahramanlarıdır" ifadelerine yer verildi.

Ukrayna ordusu, hâlâ yaklaşık 600 asker bulunduğu düşünülen fabrikanın tamamen tahliye edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU