ABD'de bir ilkokulun kapısına kadar gelen timsah böyle yakalandı

Timsahların çiftleşme dönemi olması nedeniyle bu tip vakaların sık yaşandığı belirtildi

ABD'nin Güney Karolina eyaletinin Charleston şehrindeki bir ilkokulun çevresinde görülen timsahı yetkililer yakalayarak en yakındaki gölete götürdü. 

Charleston'ın Hayvan Kontrol Servisi Amiri Courtney Bayles'e göre yoldan geçenler timsahı fark ettiklerinde polisi aradı. Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki sürüngen, Daniel Island İlkokulu'nun önüne gelmeden önce çevredeki evlerin bahçelerinde gezinirken görüldü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN'e konuşan Bayles, timsah ihbarı aldıkları her durumda ilk önce kamu güvenliğini tehdit eden herhangi bir unsur olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Yetkili ne timsahın ne de çevredeki kişilerin zarar görmesini istemediklerini belirtti.

Bayles yakınlarda bir gölet olmaması nedeniyle yetkililerin timsahı bir kamyona yükleyerek götürmesi gerektiğini aktardı. 

Charleston Polis Teşkilatı'nın resmi Facebook hesabında paylaşılan videoda Bayles ve başka bir memurun timsahın sırtına atladığı ve ağzını bantladığı görülüyor. 

Hayvan Kontrol Servisi Amiri kimsenin yaralanmaması için çok dikkatli hareket ettiklerini dile getirdi. Bayles bu tip durumlarda yetkililerin timsahın hem dişlerine hem de kuyruğuna dikkat etmesi gerektiğini aksi takdirde ciddi yaralanmaların oluşabileceğini söyledi. 

 

 

Timsahların çiftleşme dönemi olması nedeniyle bahar ve yaz aylarında bu tip vakaların sıkça yaşandığı belirtildi. Bayles yılın bu döneminde günde bir timsah ihbarı aldıklarını ifade etti. 

Yetkililer, yakalanan timsahları insanlarla teması en aza indirebilmek için ücra alanlara görütüyor. 

Güney Karolina Doğal Kaynaklar Departmanı'na göre timsahlar kıyılardaki bataklıklarda yuva yapıyor ve eyalet yasaları uyarınca timsahları beslemek ya da onları rahatsız etmek yasak. 

 

Independent Türkçe, CNN, UPI

DAHA FAZLA HABER OKU